Nyitókép forrása: Budapest, 2021. július 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Magyarországon augusztus 1-jétől lehet majd kapni a harmadik oltást, a magyar kormány pedig fontolgatja a kötelező oltást az egészségügyi alkalmazottak esetében. Erről Orbán Viktor magyar kormányfő beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Elmondta, hogy „véres csatára” számít a Magyarország elleni, melegjogokkal kapcsolatos EP-vitán.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy a harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sem fogalmazott ezzel kapcsolatban egyértelmű álláspontot, ugyanakkor olyan vélemény még nem hangzott el, hogy ártana. A magyar miniszterelnök szerint ha a harmadik oltás növeli az emberek biztonságérzetét, akkor ezt a lehetőséget nem vonhatják meg tőlük.

 

„A kormány lehetővé teszi a harmadik oltást, de a második oltás után teljen el négy hónap, de lehet rövidebb idő is”

 

fogalmazott, hozzátéve, hogy az emlékeztető oltás felvételére augusztus 1-jétől kerülhet sor.

 hirdetes_300x300  

 

Kötelező oltás az egészségügyben

 

Orbán emlékeztetett, hogy átoltottság tekintetében Magyarország még mindig az EU legbiztonságosabb országa. Kiemelte:

 

„a kényszerítésnek nem vagyunk hívei, de egy helyen van kivétel, így az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás”.

 

Hozzátette, hogy számukra az egyébként is kötelező oltások sora bővül egy újabb (a koronavírus elleni) oltással.

 

Az vakcinák kapcsán Orbán hangsúlyozta, hogy „visszafertőződés esetén is jóval nagyobb a védettség, ha valaki be van oltva”. Kijelentette, azok az idősek, akik nincsenek beoltva, veszélyben vannak, mert a Delta-variáns meg fogja őket találni.

 

Brüsszel be akarja engedni az LMBTQI-aktivistákat az iskolákba

 

A magyar kormányfő a Magyarország és Lengyelország elleni, melegjogokkal kapcsolatos brüsszeli eljárásra reagálva kijelentette, hogy elolvasta a „bizottsági papirost”.

 

„Egy jogi huliganizmussal állunk szemben, mind a családjog, mind az oktatás kizárólagosan nemzeti jatáskör, és pont ezen ügyben akarnak eljárást indítani. Szégyenteljes a bizottság álláspontja”

 

mondta, majd hozzátette:

 

„A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba, de ezt nem fogjuk hagyni. A szülő dönt a gyermekek neveléséről, és ez benne van az európai szabályokban is. (…) Ami Nyugaton általános, hogy szexuális propagandistákat engednek be, az nálunk nem lesz az”

 

fogalmazott. Elmondta, hogy „véres csatára” számít a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos EP-vitán. A műsorvezető kérdésére válaszolva kijelentette, hogy egyelőre nem hívta őt meg senki a vitára, menni pedig csak akkor szokott, ha döntő jelentőségűnek ítéli a helyzetet. „Óriási nyomás alatt vagyunk” – mondta, egyúttal arra kérte a magyarországi lakosokat, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációs íveket és erősítsék meg a kormány álláspontját.

 

Orbán szerint a mostani LMBTQI-vita nem elszigetelt jelenség, Olaszországban, Romániában és Litvániában volt már hasonló, ez utóbbi meg tudta védeni érdekeit.

 

„A magyarok eddig nem látták, milyen erőteljes propaganda áll a mostani támadások mögött. Most kinyílik egy ablak, amikor a magyarok látni fogják, hogy mi történik egy német iskolákban. Nem lehet elvárni, hogy mi is ezt kövessük, és erővel ránk kényszerítsék”

 

mondta, hozzátéve, hogy „égnek áll az ember haja attól, ami Nyugat-Európában történik”.

 

„Brüsszel visszaél a hatalmával, és ránk akarja kényszeríteni az akaratát. (…) Mosta  gyerekeink szabadságáról van szó, és a gyereknevelés szabadságáról. A gyerek egy szent dolog Magyarországon.”

 

emelte ki azzal, hogy aki nem akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyerekét, annak legyen joga érvényesíteni ezt az akaratát. Az is elmondta, hogy Nyugaton van olyan, hogy szülői akarattal szemben végeznek el nemváltó műtéteket. Orbán szerint ilyen jogi helyzet Magyarországon nem történhet meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.