Nyitókép: Štátne lesy TANAP-u

 

Elaltatták a Magas-Tátrában azt az anyamedvét, amelyik már huzamosabb ideje elvesztette félénkségét. Az anyamedve két bocsát állatkertben helyezik el – tájékoztatott a környezetvédelmi tárca.

 

„A Szlovák Állami Természetvédelem barna medvékre szakosodott csoportjának el kellett altatnia azt az anyamedvét, amelyik a természetvédők igyekezet ellenére is teljesen elvesztette félénkségét“

 

– számoltak be a természetvédők, hozzátéve, hogy a hónap elején a négyéves anyamedvét a két bocsával együtt Ótátrafüredről a Magas-Tátra vad természetébe szállították át.

 hirdetes_300x300  

 

Az anyamedve az ijesztési technikákra sem reagált

 

A természetvédők abban bíztak, hogy a medve változtat a szinantróp szokásain, és nem fog többé a települések belterületeire járni, de nem így történt. A medve a Zsári-völgybe járt, ahol a szemetesekben kutatott élelem után. A természetvédők beszámolója szerint a medve az ijesztési technikákra sem reagált, és folyamatosan visszatért a térségbe.

 

Az anyamedve elaltatása után a természetvédőknek az egyik bocsot is sikerült elfogniuk, akit a bajmóci állatkertben helyeznek karanténba, majd innen a kassai állatkertbe szállítják. A természetvédők a másik bocs esetében is hasonlóképpen fognak eljárni.

 

Amennyiben valaki barna medvét lát, azt a 0903 201 879-es telefonszámon lehet jelenteni.

 

Abban az esetben, ha valaki nem megfelelő módon biztosított szemeteseket lát, azt a 0800 144 440-es zöld vonalon jelentheti.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!