Nyitókép: PPKE

 

A magyarországi felsőoktatási felvételik lezárultak, és aki sikerrel járt, már kezdhet is kollégiumot vagy albérletet keresgélni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara idén 1311 hallgatót vesz fel, ami 56 fővel több, mint tavaly. A nappali képzésben a legnépszerűbb szakok továbbra is a kommunikáció- és médiatudomány, a szociálpszichológia, valamint a pszichológia.

 

A levelező munkarendű képzések között ugyancsak a kommunikáció- és médiatudomány, továbbá a szociálpedagógia, a történelem és az anglisztika iránti érdeklődés növekedése a leginkább szembetűnő.  De mi van azokkal, akik nem érték el a megjelölt szakjuk ponthatárát?

 

Erre találták ki a pótfelvételi eljárást, amelyben a külföldi hallgatók ugyanúgy részt vehetnek, mint a rendes felvételiben. A Pázmányon is akad még pár hely, ahova sikerrel lehet pályázni, tehát nem kell csüggedni, ha eddig sehova se vettek fel!

 hirdetes_300x300  

 

A Pázmány BTK-n jelenleg is több felvidéki hallgatónk tanul, például Berek Veronika, aki régészhallgatóként már Erasmus-programban is részt vett, és megbecsült tagja egyetemi közösségünknek.

 

 

Karunkon a 2020/21-es tanévben budapesti és esztergomi képzési helyszínünkön is végeztek felvidékiek, tehát a Pázmány egyáltalán nem ismeretlen tőlünk északabbra sem!

 

 

Akik most nem nyertek felvételt, azok számára július 29-től nyílt meg a pótfelvételi időszak egészen augusztus 9-ig. Ebben az eljárásban csak egy intézmény egyetlen képzését lehet megjelölni, viszont azok is jelentkezhetnek, akik az idei felvételi időszakban egyáltalán nem jelentkeztek eddig a felsőoktatásba. (A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 22-én meghatározott ponthatárnál.)

 

A külföldön érettségizettek számára sem tartogat különösebb nehézséget a jelentkezés, hiszen a külföldi érettségi dokumentumokat is ugyanúgy fel lehet tölteni a felvi.hu rendszerébe.

 

A Felvételi Tájékoztató 5. fejezete szól a külföldi intézményben szerzett végzettségekről.

 

Pontszámítás külföldi középiskolai végzettségekből

 

Külföldi felsőfokú végzettségek továbbtanulási célú elismerése

 

Az elismeréshez szükséges dokumentumok

 

A Pázmány nemcsak Budapesten, hanem nagy királyaink egykori székhelyén, Esztergomban is jelen van óvó- és tanítóképző szakjaival illetve több posztgraduális kurzussal. A várost nem kell bemutatni az érsekújvári és a lévai járásban élőknek, hiszen a város a Mária Valéria híddal a Felvidék illetve Magyarország kapujaként működik – kinek-kinek otthona felől szemlélve.

 

Gyere Te is a Pázmány BTK-ra, legyél egy szuper közösség tagja! Hagyomány, tudomány, Pázmány!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.