Nyitókép: AFP

 

Több százezer ember vonult ismét az utcákra Franciaországban a hétvégén. A tüntetők már ötödik egymást követő hete követelik az úgynevezett Covid-útlevél eltörlését. Párizs, Marseille, Nizza, Montpellier és más városokban az „Útlevél = Apartheid” feliratú táblák jelentek meg a tömegben, és „Szabadság, szabadság!” jelszavakat skandáltak.

 

Múlt hétfő óta a francia állampolgárok nyilvános helyeken is kötelesek igazolni, hogy beoltottak vagy nemrégiben negatív koronavírus tesztet végeztek.

 

A mostani tüntetések résztvevőinek összlétszáma a belügyminisztérium adatai szerint csaknem 215 ezerre csökkent, miután a július 17 -i első tiltakozó megmozdulás 114 ezres száma folyamatosan emelkedett, augusztus 7 -én pedig elérte a 237 ezret.

 hirdetes_300x300  

 

Az intenzív osztályokon eközben a koronavírus  miatt kezelt emberek száma kevesebb mint egy hónap alatt több mint kétszeresére nőtt (1831). Ez ugyan csak az egyharmada annak a számnak, amely a harmadik lockdown alatti rekordot jelentette (6 001), de mégis elég magas ahhoz, hogy bizonyos területeken korlátozó intézkedéseket vezessenek be.

 

France24

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!