Nyitókép forrása: euronews.com

 

Nagy-Britanniában a koronavírus harmadik hulláma alaposan megváltoztatta a kórházba kerülő betegek korösszetételét. Egyre több a fiatal koronavírus fertőzött, akik a súlyos állapotuk miatt kórházi ápolásra szorulnak, számuk és arányuk is egyre nő.

 

A brit Nemzeti Egészségügyi Ellátás intézetének adatai szerint jelenleg 6500 koronavírus fertőzött van kórházban, de ugyanannyi a 0-24 éves fertőzött a covid-osztályokon, mint januárban – pedig akkor 40 ezer beteg szorult kórházi ápolásra.

 

A brit hatóságok a jelenséget a korosztályok átoltottsága közti különbségekkel magyarázza. A 45-54 éves betegek aránya csak a negyede a második hullám csúcsán mért értéknek, a 80-asok aránya pedig csak tizede. Ennek ellenére a 24 éven aluliak száma akkora, mint a februári járványcsúcs idején.

 

 hirdetes_810x300  

Nagy-Britanniában a fiatalok körében a leggyakoribb a megfertőződés, de abszolút számokban továbbra is az idősek kerülnek kórházba – annak ellenére, hogy az arányok drasztikusan megváltoztak. Jó hír azonban, minden korosztályban radikálisan csökkent a halálos kimenetelű COVID-fertőzések száma.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!