Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Átadták a felújított tűzoltószertárat a nyárasdi önkéntes tűzoltók számára

A helyi önkéntesek nemrég új tűzoltóautót is kaptak.

Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Az utóbbi időben teljesen megújult a nyárasdi tűzoltószertár. Az idő múlása miatt az épületre már nagyon ráfért a felújítás.

 

 

Az augusztus 23-i átadó ünnepségen Bacsó László polgármester köszöntötte a jelenlévőket a helyi tűzoltószertár előtti Szent Flórián téren. Üdvözlő beszédében méltatta a helyi önkéntesek felelősségteljes és áldozatkész munkáját.

 

Köszönetét fejezte ki azért, hogy önkéntes tevékenységüket a munkájuk mellett lelkiismeretesen végzik és a község mindig számíthat rájuk. Hangot adott abbéli örömének is, hogy a tűzoltók számára nemrég új tűzoltóautó is érkezett, amely a szépen felújított, kibővített tűzoltószertárban kapott helyet.

 

 

Új tűzoltóautókat kap Galánta és a Csallóköz

 

Vendelín Leitner, a belügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy nagy jelentőséggel bír az önkéntes, – és a hivatásos tűzoltók hatékony együttműködése . Mivel ez az együttműködés egyre széleskörűbb, nagyon fontos, hogy a szlovákiai önkormányzatok önkéntes tűzoltságának munkásságát elismerjék és a felelősségteljes munkájuk pénzügyi háttere biztosítva legyen.

 

 

 

“Az önkéntes tűzoltók nagy segítséget és fontos támogatást nyújtanak a szakembereknek a tűzvészek, árvizek,  közlekedési balesetek során, valamint hó katasztrófák, vagy más természeti katasztrófák esetén. “-

 

fogalmazott az államtitkár.

 

 

 

Az eseményen tiszteletét tette továbbá Pavol Mikulášek, az Országos Tűzoltó és Mentőszolgálat parancsnoka, valamint Štefan Lelkeš, a dunaszerdahelyi Tűzoltó és Mentőszolgálat kerületi igazgatója, illetve Czajlik Jenő, az önkéntes tűzoltó testület járási igazgatója.

 

 

Bacsó László polgármester a Körkép.sk-nak hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy a kor elvárásainak megfelelő épülete lett a helyi önkéntes tűzoltóknak.

 

“Így azért nyugodtabb az ember, hogy egy ilyen épületben tevékenykednhetnek a tűzoltóink. Nélkülözhetetlen munkát végeznek ée bármikor lehet rájuk számítani.”

 

– jelentette ki Bacsó.

 

 

Nyárasd polgármestere hozzátette, dupla öröm a falunak, hogy 2020 szeptemberében nemcsak a megígért tűzoltóautó érkezett meg községbe, hanem végre a modernizált épület is elkészült.

 

 

A jelenlévők az átadást szimbolizáló szalag átvágása után megtekintették a helyi tűzoltószertár épületét.

 

 

A tűzoltóállomás rekonstrukcióját a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának “A tűzoltóállomás bővítése és korszerűsítése” projektje keretében 30 000 euró összegű támogatásából és az önkormányzat saját forrásából finanszírozták.

 

 

Laky Erzsébet (fotó és szöveg)

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket