Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Sokan álmodoznak arról, hogy kisbaba örvendezteti meg a családot. Sajnos, ez elsőre nem mindenkinek sikerül így Többen keresnek megoldást különféle kezelésekkel, gyógymódokkal. A dunaszerdahelyi Kubačka Ágnes is ilyen terápiával foglalkozik. Tevékenysége egyre felkeresettebb és eredményesebb.

 

Őt kerestük fel, hogy bemutassuk szakterületét, közelebb hozva azt az olvasókhoz, ezáltal is hozzájárulva a siker növeléséhez.

 

Mióta foglalkozol termékenységi masszázzsal?

 hirdetes_300x300  

 

2018 júniusában váltam hivatalos termékenységi masszázsterapeutává, melyet Londonban szereztem, Clare Spink iskolájában. Nem volt egyszerű a tanúsítvány megszerzése, közel fél évembe telt, mire minden követelményt teljesítettem.

 

 

Fejleszted is az ismereteid e téren?

 

Igen, folyamatosan további tanfolyamokkal és elméleti tudással igyekszem bővíteni szakértelmemet, hogy minél sokoldalúbban tudjak hozzáállni az egyes problémákhoz.

 

Jellemezd, kérlek röviden, hogy mit értünk termékenységi masszázs alatt.

 

A masszázs fő célja a vérbőség keltés az alhasi részen, valamint a testi-lelki harmónia megteremtése. Harmonizálja és energetizálja a szaporodásért felelős szerveket, az emésztőrendszert és az egész medence területét. Próbáljuk középpontba helyezni magát a Nőt. Nem ritka az érzelemkitörés, illetve a terápia végén a szinte száz százalékra ellazult test és lélek, mely állapot több napig is kitart.

 

 

Réka kikapcsolódása idején.

 

Honnan jött az ötlet, hogy ilyennel foglalkozz?

 

Egy nőgyógyász ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy az utóbbi időben szokatlanul megemelkedett azon nők száma, akik meddőségi problémával küzdenek. Viszont szervi elváltozás nem minden esetben észlelhető, tehát valószínű lelki oldalon kellene oldani a dolgot. A téma érzékenysége miatt valami közkedvelt terápiával kellene ezt megoldani. Ezen beszélgetés okán 1 év keresgélés után jutottam el a fent említett iskolába.

 

A családodból valaki dolgozik még ezen a területen?

 

Nem dolgozik senki a holisztikus gyógyászatban, én vagyok a családban az úttörő és próbálom nyitottabbá tenni őket is.

 

Ágnes (jobbról) egy beszélgetés során Dunaszerdahelyen.

 

Akik már próbálták, mit mondanak, mi a tapasztalatuk?

 

Rengeteg pozitív visszajelzést kapok. Volt rá több példa is, hogy a terápia után a következő hónapban már pozitív lett a terhességi teszt. Természetesen, azt nem tudom megmondani, hogy kinek hány kezelésen kell részt vennie, mivel ez egyénfüggő. Úgy szoktam fogalmazni, hogy én elindítom egy úton, tanácsokat adok, illetve a testét és lelkét pihentetem meg e felpörgött, stresszes világunkban.

 

 

Meddig tart egy ilyen kezelés?

 

A kezelés szintén egyénfüggő. Általánosan másfél óra, amit mindenképpen a kezelésre szánni kell. Adatfelvétel, kórtörténet írása, személyes tapasztalatok kikérdezése és hát maga a terápia.

 

Mik a terveid a közeljövőt ililletően?

 

Néhány célomat sikerült meg is valósítanom a közelmúltban, ami az volt, hogy a termékenységi masszázst további tanulmányaimnak köszönhetően kibővítettem a férfi termékenységi masszázzsal is. Tehát egy babaprojectet most már mindkét oldalról kezelni tudjuk.

 

Nagy álmom továbbá egy komplexum létrehozása, ahol a holisztikai gyógyászat és az orvostudomány kéz a kézben járhat. Ahol a nők problémás eseteikkel több szakembert is felkereshetnek és különféle terápiák közül választhatnak.

 

Ágnes (jobbról) barátnőjével, Lázok Rékával (Csemadok-tag) a természetben.

 

Erről legutóbb előatást is tartottál. Milyen volt az érdeklődés?

 

Három helyszínen is sikerült megrendeznünk a “A női termékenységről és problémákról” című beszélgető estünket. Nagyon hangulatosra sikerült mindhárom beszélgetés, melynek kiváltképpen örültem. Többen jelezték, hogy az időpont nem volt a legmegfelelőbb, vagy épp nem érezték magukat még készen arra, hogy ezt élőben is hallják. Éppen ezért a közeljövőben egy online előadás is a tervben van, ahol mindenki megismerheti a terápia csodálatos hatását.

 

Köszönöm a beszélgetést Ágnes. Sok sikert kívánunk tevékenységedhez.

 

Én is köszönöm a lehetőséget.

 

Laky Erzsébet

Képek: Kubačka Ágnes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.