Nyitókép forrása: illusztráció/Facebook.com/Szijjártó Péter

 

Az európai konzervatívok hétfőn a szlovák fővárosban találkoznak, hogy a keresztény kultúráról, a családról, Közép-Európa identitásáról és a járványügyi intézkedések és az emberi jogok kapcsolatáról beszéljenek. Az esemény a KonzervatívTalálkozó első évada lesz, amelyre hétfőn, szeptember 20-án kerül sor a Szlovák Nemzeti Tanács Megye téri épületében.  A találkozón konzervatív politikai, kulturális, egyházi vezetők, a polgári-társadalmi élet, az akadémiai élet és a gazdaság konzervatív szereplői vesznek részt.

 

Politikai témákat is feszegetni fognak az eseményen, amelynek főszervezője a katolikus Ladislav Hanus Társaság és a Család Intézménye és a Collegium Intermarium.

 

„A Konzervatív Csúcstalálkozó célja inspirálni a konzervatív politikai, kulturális és egyházi teret Szlovákiában európai konzervatív személyiségek segítségével. Egyúttal szeretnénk a találkozóval egységet kialakítani a kulcskérdésekben (…)”.

 

Az esemény kiemelt vendége és felszólalója Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint ott lesz még Lojze Peterle, egykori szlovén miniszterelnök, jelenlegi EP-képviselő, valamint a Collegium Intermarium egyetem rektora, Tymoteusz Zych.

 hirdetes_810x300  

 

A pódiumbeszélgetésen a vendégek arról folytatnak majd diskurzust, hogy Közép-Európa országai mit tehetnek Európa keresztény gyökereinek megóvása érdekében, az Európai Unió parttalan centralizációja ellen és hogy hol található egyensúly a járványügyi intézkedések és az alapvető szabadságjogok és emberi jogok tiszteletben tartása között.

 

Szóba kerül még Közép-Európa identitása, a keresztény kultúra jövője és védelme.

 

DennikStandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.