Nyitókép: Getty Images

 

A YouTube videómegosztó csatorna eltávolítja a koronavírus elleni oltással kapcsolatos összes olyan tartalmat, amely dezinformációkat és valótlan állításokat tartalmaz – tájékoztatott a BBC.

 

A YouTube törölni fogja azokat a videókat, amelyek információkat tartalmaznak a jóváhagyott vakcinák veszélyességéről, illetve arról, hogy az oltóanyagok autizmust, rákos megbetegedést és terméketlenséget okoznak. Azoknak az influencereknek, akik ilyen tartalmakat osztanak meg a YouTube-on, törlik a fiókjukat.

 

 hirdetes_300x300  

Eddig több tízezer videót távolított el

 

A technológiai óriásokat sokat kritizáltak amiatt, hogy nem tesznek többet az álhírek ellen indított harcért. Joe Biden amerikai elnök júliusban úgy nyilatkozott, hogy a szociális média meghatározó szerepet játszik abban, hogy az emberek szkeptikusak az oltással szemben. Ezt elsősorban annak a számlájára írta, hogy a szociális média rengeteg álhírt terjeszt. Az amerikai elnök egyúttal felszólította a technológiai óriásokat arra, hogy foglalkozzanak a problémával.

 

A Google tulajdonában álló YouTube közlése szerint tavaly óta 130 ezer olyan videót törölt, amely dezinformációkat terjesztett a koronavírus elleni oltásról.

 

Bővítik a szabályaikat

 

A YouTube új politikája nemcsak a koronavírus elleni vakcinákra vonatkozik, hanem a hepatitisz B és a kanyaró elleni oltóanyagokra is.

 

 „A helyi egészségügyi hivatalok és az Egészségügyi Világszervezet által hatékonynak és biztonságosnak ítélt oltóanyagok kapcsán bővítjük azokat a szabályainkat, amelyek az orvostudomány terén a dezinformációkra vonatkoznak“

 

– jelentette ki a YouTube.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!