Nyitókép: TvNoviny.sk/TASR

 

A parlamenti pártok elnökei közül Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke rendelkezik a legtöbb – 314 ezer – követővel a közösségi oldalon.

 

A második Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter 283 ezer követővel. A harmadik pedig Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 146 ezer követővel.

 

 hirdetes_810x300  

A Smer esetében nem érvényes, hogy a pártelnök rendelkezik a legtöbb követővel. Míg Robert Ficot 144 ezeren követik, addig Ľuboš Blaha csaknem 160 ezerrel több rajongóval előzi meg pártfőnökét.

 

Richars Sulík, az SaS elnöke 143 ezer követőt tudhat magáénak, míg Veronika Remišová, a Za ľudí pártelnöke mindössze 56 ezer követővel rendelkezik. A sort Marian Kotleba (ĽSNS) zárja 46 ezer követővel.

 

A legfontosabbak a reakciók

 

Gabriel Tóth, a Kommunikációs Tanszék ügynökség szakembere szerint a politikusok számára egyre fontosabbak a közösségi oldalak. Mivel a felhasználók száma folyamatosan növekszik, így annak a közönségnek is egyre nagyobb a létszáma, akiket utol tudnak érni az üzeneteikkel.

 

 „A politikusok bejegyzéseinek gyakran nagyobb elérésük van, mint egy cikknek vagy riportnak a klasszikus médiában. Mindemellett a közösségi oldalak előnyei közé tartozik, hogy a politikusok közvetlenül kommunikálhatnak a választóikkal, így nem függenek attól, hogy a média miként dolgozza fel a témájukat“

 

– mondta a SITA ügynökségnek Tóth.

 

Az, hogy például Pellegrininek 300 ezer követője van, még nem jelenti azt, hogy a bejegyzéseit ugyanennyi ember el is olvassa. Tóth szerint a követők számának csak közvetett hatása van arra, hogy mennyi ember látja a bejegyzéseit.

 

 „A közösségi oldalak algoritmusa nem mutatja meg automatikusan minden követőnek a tartalmat. A bejegyzés elérhetőségéről elsősorban az dönt, hogy mennyi lájk és komment van a bejegyzésen“

 

– magyarázta Tóth.

 

„A választások közötti időszakban a politikusok nagy részének a közösségi oldal jelenti a fő kommunikációs csatornát, emellett a választóik többsége ott van a követőik között. Ha valamilyen oknál fogva nem tudnának velük kommunikálni, az jelentős problémát okozna számukra“

 

– zárta le Tóth.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!