Bővülhet a magyar műsoridő a szlovák közmédiában. És vele együtt a liberális, Orbán-ellenes agymosás is? - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Bővülhet a magyar műsoridő a szlovák közmédiában. És vele együtt a liberális, Orbán-ellenes agymosás is?

Hogyan foglaljunk össze 12 mondatban egy 70 perces sajtótájékoztatót? Hát igy:

Nyitókép: Körkép.sk

 

Hogyan foglaljunk össze 12 mondatban egy 70 perces sajtótájékoztatót? Hát igy:

 

A Szövetség-Aliancia három képviselője ma több mint egy órás sajtótájékoztatót tartott, melyen a közmédia magyar műsoridejének bővítésével kapcsolatos előzetes eredményeiket vázolták.

 

A témához tartozik, hogy mindazt, ami ma elhangzott, az előző választási ciklusban a Most-Híd kormánytagsága idején is el lehetett volna érni. Feltéve, ha Rigó Konrád (Most-Híd) akkori kulturális államtitkár részéről, akit Gyimesi György (OĽaNO) a felvidéki magyar kultúrmaffia fejének nevezett, lett volna politikai akarat. De nem volt.

SJE Nyílt nap

 

A jelenlegi szlovák kormánykoalíció ellenben megértést tanúsított a kérdésben, ennek eredményeiről számolt ma be Mózes Szabolcs (Összefogás platform), Őry Péter (MKP platform) és Rigó Konrád (Most-Híd platform).

 

A magyar politikusok a tömeges véleményezési eljárás keretében a következő javaslataik elfogadására kaptak ígéretet:

 

  1. Évi 360-ról 500 órára bővülhet a magyar műsoridő a szlovák közmédiában, illetve minden munkanapon napi 120 percben sugároznak majd magyarul (hogy ez jellemzően balliberális, a magyar kormány és Orbán Viktor ellenes értékrend szerint áll össze, már más kérdés)
  2. A magyar műsoridő bővítésére vonatkozó vállalásnak 2024-ig kell megvalósulnia, ami már a következő választási ciklusra esik
  3. A regionális televíziók esetében megszűnhet a kötelező szlovák nyelvű fordítás, feliratozás.

 

A Körkép.sk kérdésére, hogy miként értékeli a Szövetség, hogy a fenti könnyítéseket nem a Most-Híd kormányzati ideje alatt, hanem a pártszintű magyar parlamenti képviselet hiányában sikerülhet elérni, Mózes Szabolcs kétszeri nekifutásunkra is kitérő választ adott.

 

Mint ahogy nem kaptunk érdemi választ Őry Pétertől sem arra vonatkozóan, hogy hogyan akarja a Szövetség megelőzni azt, hogy a magyar műsoridő bővítésével ne a Lovász Attila által felügyelt, Most-Híd értékrendjét kiszolgáló balliberális, progresszív, Magyarország és Orbán Viktor ellenes propaganda és világszemlélet erősödjön a szlovák közmédiában.

 

A Szövetség javaslatait egyébként a törvényalkotás további szakaszában a tárcaközi egyeztetést követően előbb a kormánynak, majd a parlamentnek kell elfogadnia.

 

A sajtótájékoztató felvétele itt megtekinthető:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dodo
2021. okt. 27. 11:40

Mi felvideki magyarok csak Orbantol varhatunk segiseget akkor miert kellene azokra hallgatni akik felforgato tevekenyseget folytatnak a vilagban igy Europaban es kozottunk is.Az elkenyelmesedett nyugat meg nem tapasztalata az igazi diktaturat de mi igen mert most a liberalisok ezt vezetik be a demokracia moge bujva.Majd eldol mennyire lesz hallgathato a magyaradas.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket