Nyitókép: Gyopáros Alpár

 

Rábaszentmiklós és Patonyrét 2013-tól testvértelepülési kapcsolatot ápolnak. Októberben e baráti viszonynak köszönhetően a magyarországi falu egy falubuszt ajándékozott a felvidéki barátainak.

 

Felvidékről László Zoltán Nagyszarva polgármestere is Rábaszentmiklósra utazott (hátsó sorban balról a negyedik).

 

Német Szabolcs, Rábaszentmiklós polgármestere elmondása szerint ők a Magyar Falu Program támogatásával vásároltak új falubuszt vásároltak, így az előző járműre a jövőben már nem lesz szükségük.

 

 hirdetes_300x300  

Az autóbuszt a rábaszentmiklósi szépkorúaknak tartott ünnepségen adták át Flaska Lénárd patonyréti polgármesternek, akit az ünnepségre elkisért László Zoltán, Nagyszarva polgármestere is.

 

Beszédet mond Németh Szabolcs rábaszentmiklósi polgármester. Hátul Flaska Lénárd patonyréti polgármester foglal helyet (balról).

 

A patonyrétieknek nagy örömöt okozott a szép és hasznos ajándék.

 

„Elmondhatatlanul megörültem a nagylelkű ajándékozásnak. Eszembe sem jutott, hogy ilyenre sor kerülhet. Nagyon hálás vagyok Német Szabolcs kollégámnak és a rábaszentmiklósiaknak”

 

– fogalmazott Flaska Lénárd.

 

A településvezető hozzátette, hogy egy autóbusz bérlése elég költséges és olykor az időpontegyeztetés is nehéz. A személyszállító járműnek nagy hasznát veszik majd a futballcsapatok szállítása során, illetve az időseknek szervezett kirándulások, utazások során is.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.