Nyitókép: SITA

 

Rövidül az oltási igazolás érvényességi ideje. Az egy oltásos, Johnson & Johnson vakcinát 2022. január 3-ig ismerik el.

 

Ausztria szigorítja saját járványellenes szabályait, bevezetve a 2G szabályt (oltási igazolás és igazolás arról, hogy átestünk a fertőzések). AZ országba való beutazás kapcsán továbbra is érvényes a 3G szabály, azaz negatív teszttel is beengednek. A változások november 8-tól léptek érvénybe.

 

Ezzel együtt átmenetileg, mégpedig december 6-ig elismerik azt is, ha valaki csak egy oltást kapott, ha van hozzá negatív PCR-tesztje is.

 hirdetes_810x300  

 

Egyúttal rövidül az oltási igazolványok érvényességi ideje.

 

„A zöld Covid-útlevél érvényességi ideje a második oltást követő 9 hónapig érvényes (az eddigi 12 hónap helyett). Ezt követően kötelező a harmadik oltás megléte,“

 

magyarázta a szlovák külügyminisztérium. Aki az egy dózisú Johnson & Johnson vakcinával van beoltva, azt Ausztria csak 2022. január 3-ig ismeri el.

 

A 2G szabálykötelező minden beltéren, például étteremben, kulturális vagy sporteseményen, egészségügyi szolgáltatónál, vagy a 25 főnél nagyobb rendezvényeken. Az új szabályok érintik a téli turistaszezont is.

 

„A felvonókat csak a beoltottak, vagy a fertőzésen átesettek használhatják. Ha valaki ezek hiányában vásárol síbérletet, kiadását nem térítik meg,“

 

magyarázta a külügyi tárca.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.