Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

A járványszakértők nem zárják ki az óvintézkedések további szigorítását. Elmondásuk szerint a szlovákiai járványhelyzet kritikus. Állásfoglalásuk szerint Szlovákiában az óvintézkedések határozott módosítására és azok betartására van szükség.

 

A szakemberek pozitívan értékelik, hogy a kormány a javaslataik többségét elfogadta. Az óvintézkedések elfogadásának rövid távú célja az emberi életek megmentése és a működőképes egészségügyi rendszer megőrzése. Viszont a középtávú cél a népesség oltottsági szintjének jelentős növelése.

 

 hirdetes_300x300  

„Csak így tudjuk enyhíteni a járvány harmadik hullámának következményeit, és felkészülni a következő hullámra. Az óvintézkedések gyakorlatba való átültetése, a hatékonyságuk megfigyelése, illetve a gyors alkalmazkodás lesz a meghatározó“

 

– közölték a járványszakértők.

 

A szakértők szerint kulcsfontosságú lenne az oltatlan és a betegségen át nem esett személyek belépésének korlátozása azokra a helyekre, ahol sok ember csoportosul egy helyen. Ez a rendelkezés nemcsak a rendezvényekre vonatkozna, hanem az egyes telephelyekre is. Kivételt csak azok a telephelyek képeznének, amelyeknek a látogatása elengedhetetlenek a mindennapi élet szempontjából.

 

A járványszakértők üdvözlik az OTP-rezsim ellenőrzését az alkalmazottak körében.

 

„Ahhoz, hogy az embereket az oltás beadatására motiváljuk, fontos, hogy a jövőben az alkalmazottaknak kelljen fizetniük a koronavírus-tesztet. A normális élethez való visszatértést csak az oltás biztosítja“

 

– zárták le.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!