Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Az Európai Bizottság engedélyezte a keleti vándorsáska élelmiszerként való fogyasztását

A sáskák fagyasztott-, szárított- és porformában lesznek elérhetőek az érdeklődők számára.

Nyitókép: Getty Images

 

Az Európai Bizottság pénteken bejelentette, hogy immáron a második rovartípust engedélyezi élelmiszerként forgalmazni. Az európaiak élelmiszerlistáját újonnan már legálisan is gazdagíthatja a keleti vándorsáska (Locusta migratoria).

 

A bizottság sajtóhírében azt is pontosította, hogy a sáskák fagyasztott-, szárított- és porformában lesznek elérhetőek az érdeklődők számára. A rovarokat csemegeként vagy élelmiszer-adalékanyagként lehet majd árulni.

 

Az Európai Bizottság azután engedélyezte a sáskák legális fogyasztását, miután az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szigorú, tudományos felülvizsgálat után úgy ítélte meg, hogy a keleti vándorsáska fogyasztása biztonságos.

 

Az Európai Bizottság tavaly júliusban engedélyezte először egy rovar élelmiszerként való használatát, az engedély akkor a közönséges lisztbogár szárított lárváira vonatkozott.

 

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) több tanulmányában is rendkívül táplálónak és egészségesnek nevezte a rovarokat, amelyek magas fehérje-, vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalommal rendelkeznek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket