Nyitókép: Krone Kreativ

 

Komoly hiányosságokra hívta fel a figyelmet a „Kronen Zeitung” a Lead Horizon és Lifebrain gargalizálós PCR-tesztjével kapcsolatban. Az osztrák napilap egyik munkatársa az otthon, de élő videóhívás mellett elvégezhető teszt során ugyanis önmaga helyett Törpapa képét tartotta a kamerába és nyálminta gyanánt csapvizet küldött kiértékelésre. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy Törpapa vírusnegatív.

 

A napilap az esetet követően felkereste az érintett céget, amely közölte: naponta 100 és 200 ezer között van azoknak a teszteknek a száma, amelyeket rövid időn belül ki kell értékelniük, ellenben hetente csak maximálisan 10 ezer esetben ellenőrzik a videóhívás alatt készült képeket – azt is csak szúrópróbaszerűen. A megoldást a cég szerint a mesterséges intelligencia fogja jelenteni.

 

Peter Hacker, Bécs város egészségügyi főtanácsosa pár hónapja még világraszóló találmányként jellemezte az osztrák gargalizálós teszteket, egyben aláhúzta: aki manipulálja az eredményt, azt egytől három évig tartó szabadságvesztésre és 1450 eurós bírságra ítélhetik.

 hirdetes_300x300  

 

Az nem világos, hogy a „Kronen Zeitung” újságírója milyen büntetésre számíthat.

 

Körkép.sk/Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!