Egy Magyarországon is gyártott gyógyszer szedésével elkerülhető a súlyos lefolyású koronavírus-fertőzés - Körkép.sk
Károly, Karola
  • HUF: 390.44
  • USD: 1.09
  • -1 °C
  • 4 °C
Mindennapjaink

Egy Magyarországon is gyártott gyógyszer szedésével elkerülhető a súlyos lefolyású koronavírus-fertőzés

Magyarországon eddig 167 ezer dobozzal váltottak ki a gyógyszerből

Nyitókép forrása: koronavirus.gov.hu

 

A Favipiravir gyógyszer szedésével megakadályozható a koronavírus-fertőzés tüneteinek súlyosbodása – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

 

A magyar kormányzati honlapon a koronavírus-járvány negyedik hullámában arra emlékeztették az újonnan megfertőzötteket, hogy a Favipiravir továbbra is nagyban segíti az otthoni gyógyulást. A gyógyszer – mint írták – gátolja a vírusok szaporodását és a tapasztalatok szerint jó eséllyel megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását és ezzel a kórházba kerülést.

 

Magyarország Favipiravir-készletét kezdetben a kínai és japán beszerzések biztosították, de már a hazai gyártás is garantálja a betegek ellátását – emelték ki.

 

Közleményük szerint Magyarországon eddig 167 392 doboz Favipiravirt váltottak ki a gyógyszertárakból. A Favipiravirt a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket tapasztaló betegek kezelésére és ingyenesen kiváltható a gyógyszertárakban. A gyógyszeres terápia javasolt hossza öt nap, a 200 milligrammos kiszerelésből az általános ajánlás szerint az első nap 2×8, majd 2×3 tablettát kell beszedni.

 

Felhívták a figyelmet arra, hogy a gyógyszer alkalmazásához beleegyező nyilatkozat és a betegtájékoztató megismerése szükséges. Várandósság ideje alatt a gyógyszer a magzatkárosító hatása miatt nem alkalmazható – közölték a honlapon.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket