Nyitókép: Gyimesi György facebook-oldala

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, december 17-ig működik a karácsonyi posta Szlovákiában. Aki tehát levelet akar küldeni a Jézuskának, eddig kell postára adnia. A gyerekek választ is kapnak, de az eredeti tervek szerint csak szlovák és angol nyelven, illetve Braille-írással.

 

Gyimesi György, az OLaNO magyar képviselője ezzel kapcsolatban tett bejelentést közösségi oldalán. Mint mondta, találkozót kért a Szlovák Posta vezetőjétől, az eredmény pedig, hogy holnaptól már magyarul is válaszol a Jézuska a hozzá érkező levelekre.

 

„Kedves szülők, kedves gyerekek, bátran használják az anyanyelvüket, bátran írjanak a Jézuskának magyarul és a válaszlevelet is természetesen magyarul fogják megkapni. Ez is egy kicsi lépés ahhoz, hogy egyenlők legyünk, és hogy otthon érezzük magunkat az országunkban”

 

zárta Gyimesi.

 hirdetes_300x300  

 

A gyerekek a levél mellé rajzot is küldhetnek. A legszebb rajz a jövő évi karácsonyi bélyegen köszön majd vissza. A Jézuskának szánt küldeményeket a „Jézuska – Ježiško 999 99“ címre kell megcímezni. Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője szerint fontos feltüntetni a feladó címét is, így a Jézuskától választ és egy kis ajándékot is kapunk.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.