Felütötte fejét a madárinfluenza a Dunaszerdahelyi járásban - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.37
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Mindennapjaink

Felütötte fejét a madárinfluenza a Dunaszerdahelyi járásban

A betegséget magántenyészetben azonosították Dunaszerdahelyen

Nyitókép: pxhere.com

 

Bizonyítottan felütötte fejét a madárinfluenza a Dunaszerdahelyi járásban. A H5N1-es vírustörzset magántartásban nevelt tyúkoknál és kakasoknál laboratóriumi vizsgálattal bizonyították.

 

Az Állategészségügyi és Élelmiszeripari Felügyelet közlése szerint a betegséget magántenyészetben azonosították Dunaszerdahelyen – 11 tyúk és 3 kakas közül először három tojó és 1 kakas múlt ki, majd rövid időn belül a többi is, mégpedig látható klinikai tünetek nélkül.

 

A Dunaszerdahelyi Állategészségügyi és Élelmiszeripari Felügyelet a készenléti terv szerint jár el, vizsgálják a fertőzés forrását. Az előzetes vizsgálatok szerint feltételezhetően szabadon élő madarak fertőzhették meg a háztáji állatokat, mivel a baromfiknak szabad kijárásuk volt kültérre (értsd udvarra, kertbe).

 

SJE Nyílt nap

A helyileg illetékes Állategészségügyi Felügyelet intézkedéseket rendelt el a betegség elnyomására, ellenőrzésére és a fertőzés terjedésének megakadályozására a gócpont 3 kilométeres körzetében, valamint megfigyeléseket tart 10 kilométeres körzetben.

 

3 kilométeres körzet

Dunaszerdahely, Nagyabony, Hodos, Kisudvarnok

 

10 kilométeres körzet

– Dunaszerdahelyi járás: Nagyudvarnok, Pozsonyeperjes, Dunatőkés, Hegyéte, Pódafa, Padány, Albár, Mad, Nyékvárkony, Felsőpatony, Szentmihályfa, Lúcs, Gelle, Egyházkarcsa, Királyfiakarcsa

 

spvs.sk

Megosztás:
Címkék: h5n1 madárinfluenza

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket