Nyitókép: Magyarország Kormánya/YouTube (Screenshot)

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta, hogy az elmúlt szűk két hétben, csütörtök estig egymillió oltást adtak be az oltási kampány során, ebből 800 ezer volt a megerősítő, harmadik oltás, míg 115 ezer első oltás történt.

 

A miniszterelnök szerint az emberek biztonsága ezzel jelentős mértékben nőtt. Ezidáig 2,6 millió ember vette fel a megerősítő oltást Magyaroszágon, ami a lakosság 27 százaléka, miközben az uniós átlag 10 százalék körül mozog. A védettségi szint 90 százalékosra emelhető.

 

Orbán aláhúzta: az elkövetkező másfél hónapban az ország minden településén lesz oltási akciónap. A kormány mindenkit személyesen megkeres illetve értesíteni fog, akinek lejár a védettsége. Mivel sokan úgy gondolják, hogy a két oltás egy életre szól, fontos a kommunikáció a harmadik oltás fontossága kapcsán.

 hirdetes_300x300  

 

Az új, omikron névre hallgató vírusvariánsról azt mondta, hogy egyelőre nincs orvosszakmai egyezés róla, és habár az első pár nap ijedsége nagyobb volt, mint ami indokolható lett volna, jobb az óvatosság.

 

Orbán Viktor a magyar gyermekvédelmi törvényt érintő külföldi támadást érintve kiemelte: egyáltalán nem érdekli, mit mondanak Brüsszelben a gyermekvédelmi törvényről, s azt sem szeretné, ha a Velencei Bizottság beleszólna abba, hogy a magyarok hogyan neveljék gyerekeiket.

 

„Őrület van Európában, egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülőknek azt a jogát, hogy a gyerekük emberré nevelése (…) a szülők kizárólagos joga”.

 

– tette hozzá.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány egyedül nem tudja megvédeni az érdekeit, ezért lesz szükség újra egy népszavazásra, ami 2016-ban már bevált, hiszen sem kötelező kvótát nem vezettek be, sem migránsbetelepítés nem történt azóta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!