Nyitókép: SITA/AP

 

2021-ben a szlovákiai polgárok legtöbbször a korona.gov.sk kifejezésre kerestek rá a Google keresőjében. A tíz leggyakrabban keresett szó listáján további járvánnyal kapcsolatos kifejezések is szerepelnek.

 

A korona.gov.sk után a leggyakrabban keresett szavak ranglistáján szerepel az Edupage, a Bezkriedy, a népszámlálás, a FlashScore.sk, a COVID-automata, az Egészségesnek lenni nyerő (Byť zdravý je výhra), az oltás, a vakcinalottó és az eHranica.

 

 hirdetes_300x300  

A Google azoknak a hazai személyiségeknek a listáját is összeállította, akikre a polgárok a leggyakrabban kerestek rá. A nők közül leggyakrabban Petra Vlhová apesi síző és Zuzana Plačková influencer nevét írták be a keresőbe. A férfiak közül Boris Valábik jégkorongozóra, Eduard Heger kormányfőre és Rory Sabbatini golfosra kerestek rá a legtöbben.

 

A külföldi személyiségek közül a szlovákiai polgárokat leginkább Lady Gaga énekesnő, Alex Baldwin színész, Ferenc pápa, Cristiano Ronaldo focista és Charlie D´Amelio táncos érdekelte a legjobban.

 

A „szomorú eltávozások“ kategóriájában a nemrég elhunyt Miroslav Žbirka, Milan Lasica humorista és Julo Viršík műsorvezető dominált.

 

A hazai és a világban zajló események közül a hazai polgárokat idén a népszámlálás érdekelte a leginkább, utána következik az vakcinalottó, referendum, pápalátogatás, az afganisztáni események, a szlovákiai lockdown és a csehországi tornádó.

 

Ami a külföldi kirándulásokat illeti, leggyakrabban a görögországi, horvátországi, zanzibári, törökországi és egyiptomi kirándulásokra kerestünk rá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!