Nyitókép: aktuality.sk

 

25 év letöltendő börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a bazini Specializált Büntetőbíróság Dora Ferenc alsóhatári polgármert több gyilkosság megrendeléséért, a Sátor-klánt támogató tevékenységért és gazdasági bűncselekményért. A bíróság ugyancsak 25 évre ítélte ifjabb Dora Ferencet és Alföldi Lászlót. Szamaránszky Roland már korábban 18 év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, Dora azonnal fellebbezett.

 

2000. és 2010. december 1-je között együttműködött a Sátor-bandával és segítette a csoport tevékenységét– jelentette ki Dora Ferencről Pamela Záleská, a szenátus elnöke. Fiát két gyilkosság megrendelése és gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el, Alföldi Lászlót pedig kétrendbeli gyilkosság elkövetéséért és kábítószer-kereskedelemért.

 

Az ítélet szerint mindannyiuknak a legszigorúbban őrzött fegyintézetben kell letölteniük büntetésüket. Id. Dorának és Szamaránszkynak 10 ezer eurót kell kifizetnie a károsultaknak, nagyjából százezer eurót pedig a Szociális Biztosítónak. 10-10 ezer eurónyi kártérítést kell kifizetnie ifjabb Dorának és Alföldinek is.

 

 hirdetes_300x300  

Ez utóbbiak esetében a bíróság nem vette figyelembe, hogy beismerő vallomást tettek, mivel arra csak másfél évvel elfogásuk után került sor, így számításból tették, nem pedig azért, mert megbánták bűneiket.

 

A négy férfit több gyilkosság, család, drogkereskedelem és a Sátor-klánban való részvétel miatt ítélték el. A gyilkosságok indítéka a vád szerint az ún. fehér lovak elhallgattatása volt. Dora az egyik gyilkosságért 3 millió koronát fizethetett ki.

 

A bűnvádi eljárás során több tucat tanút, szakértőt és károsultat hallgattak ki. A Sátor-klán évek óta elítélt tagjai és két titkos tanú is vallottak.

 

Idősebb Dora és Szamaránszky tagadták az ellenük felhozott vádakat, a másik két elítélt az eljárás vége előtt beismerő vallomást tett, bár ifjabb Dora elutasította, hogy megrendelője lett volna a gyilkosságoknak.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.