Nyitókép: AP Photo/Martin Meissner

 

A polgárok a korona.gov.sk honlapon kérhetnek időpontot PCR- vagy antigéntesztelésre. Amennyiben fennáll a gyanúja a Covid-19 megbetegedésnek, ajánlott PCR-tesztelést kértni. Pozitív PCR-teszt esetén az illető igényelheti az uniós digitális Covid-igazolványt a fertőzésen való átesésről – tájékoztatott Alžbeta Sivá, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szóvivője.

 

A Covid-igazolványt a korona.gov.sk holnapról lehet letölteni, rendszerint a pozitív teszteredmény megérkezése utáni 12. napon. A dokumentum 180 napig érvényes. A Covid-igazolvány letöltéséhez a mobiltelefonszámra, a születési évre és a Covid-19-PASS-ra van szükség. Ez egy kilencjegyű, betűkből, számokból és kötőjelekből álló szám, amelyet az érdeklődők az NCZI által küldött SMS-ekben vagy e-mailekben találnak meg.

 

 hirdetes_300x300  

A tünetek megadásakor fontos, hogy a kérelmezők valós adatokat adjanak meg, és feltüntessék az összes tünetet, amit az adott pillanatban produkálnak.

 

„A klinikai tünetek megítélése alapján automatikusan a lehető legkorábbi időpontot küldik ki a PCR-tesztelésre a kérelmező lakhelyéhez legközelebb“

 

– magyarázta Sivá, aki azt is elmondta, hogy a pozitív antigénteszttel rendelkező személyek ingyenesen leteszteltethetik magukat PCR-teszttel is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.