Nyitókép: Prodán András/Homoki Zsoltné

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is önkéntesként vettek részt a Magyar Honvédség alakulatai a budapesti ’56-osok terén felállított MikulásGyár munkájában. Az önkéntes akció részeként a katonák és a honvédelmi alkalmazottak – a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének szervezésében – közel kétezer rászorulónak segítenek adományokat gyűjteni december közepétől.

 

A honvédségi jelenlét első napján az MH Anyagellátó Raktárbázis hat önkéntese segített az ajándékok gyűjtésében, szortírozásában és dobozolásában.

 

„Nagyon szeretek adni. Munkatársaimmal hivatásomnak tekintem, hogy segítsek másokon, és erre bíztatok mindenkit, főként így az ünnepek előtt.”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta el a megnyitó napon Homoki Zsoltné főtörzsőrmester.

 

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt tavaly elmaradt ez a program, ezért kiemelten fontos, hogy a rászorulókat idén segíteni tudja a kezdeményezés. A MikulásGyár nevű akciót immáron tizenhét éve szervezik Magyarország különböző nagyvárosaiban. A gyűjtőpontokon  tartós élelmiszereket, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint játékokat várnak az adományozóktól egészen december 21-ig, akik ott helyben a Mikulásnak adhatják át a csomagokat.

 

Honvedelem

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.