Nyitókép: JohnnyGreig/Getty Images

 

Az idei karácsonyi ünnepek alatt a szlovákiai polgárok kisebb mértékben kívánják korlátozni a család- és rokonlátogatásokat, mint a tavalyi évben.

 

Az összejövetelek háttérbe szorítása leggyakrabban az oltott válaszadók tervei között szerepel. Ezzel szemben a karácsonyi találkozásokat illetően legkevésbé az oltatlanok polgárok terveznek megszorításokat – derült ki az Ako sa máte, Slovensko? felméréséből.

 

 hirdetes_300x300  

Az oltottak az ünnepek alatt is körültekintőek szeretnének lenni

 

A felmérés szerint a karácsonyi ünnepek alatt lényegesen ritkábban tervezik a családi összejövetelek korlátozását azok a polgárok, akik nincsenek beoltva és nem is tervezik az oltás felvételét (37,9%). Az oltott polgároknak a 15,1%-a vélekedett úgy, hogy egyáltalán nem fogja magát elszigetelni a karácsonyi találkozóktól.

 

A tavalyi évvel összehasonlítva idén a válaszadók ritkábban fejezik ki aggodalmukat amiatt, hogy az ünnepek alatt nőne meg a fertőzöttek száma.

 

A válaszadóknak több mint az ötöde nem tervez megszorításokat

 

Az idei ünnepek során a megkérdezettek 22%-a egyáltalán nem tervez megszorításokat a karácsonyi összejövetelek tekintetében. Összehasonlításképpen: tavaly ez a száma 14% volt. A válaszadók 31,3%-a nyilatkozott úgy, hogy a karácsonyi találkozásokat csak a legszűkebb családra korlátozza. Tavaly a megkérdezetteknek a 39,7%-a vélekedett így.

 

A megkérdezettek többsége – csaknem 67%-a – a karácsonyi rokonlátogatások során nem fogja figyelembe venni azt, hogy a rokonai vagy ismerősei be vannak-e oltva vagy sem. A karácsonyi összejöveteleket csak a válaszadók 19,9%-a kívánja azokra a hozzátartozókra korlátozni, akik be vannak oltva.

 

A rokonlátogatás előtt a válaszadók 30,9%-a tervezi, hogy letesztelteti magát, de ők is csak a legszűkebb családi körben tervezik a karácsonyozást.

 

A tavalyi évvel összehasonlítva idén a válaszadók sokkal optimistábbak, ami az ünnepeknek a járványügyi helyzetre gyakorolt hatását illeti.

 

A Smer választói szerint nem fog rosszabbodni a járványhelyzet

 

A megkérdezettek 38,5%-a úgy véli, hogy a karácsonyi ünnepek miatt nem lesz rosszabb a járványhelyzet, míg a válaszadók 27%-a helyzet rosszabbra fordulásától tart. Arról, hogy a karácsony nem lesz befolyással a járványhelyzetre, leginkább a Smer választói vannak meggyőződve.

 

A felmérést 1 000 résztvevővel végezték el december 10. és 14. között.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!