Nyitókép forrása: Pixabay.com

 

Több északi és keleti járásban fordulhat elő akjár -20 fokos fagy is szombatról vasárnapra virradóra – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet, amely első és másodfokú riasztást adott ki rendkívül hideg időjárás miatt.

 

Szombatról vasárnapra virradóra másodokú riasztás a Zsolna és Eperjes megyei járásokat érinti, és főleg a vasárnap hajnali órákra vonatkozik. A fagyok azonban folytatódnak vasárnap estétőre virradóra is, és ekkor már egy magyarlakta járás is beleesik a másodfokú figyelmeztetés hatókörébe: A Rimaszombati járásban vasárnap este 22 órától hétfő reggel 9 óráig másodfokú figyelmeztetés van érvényben akár -20 fokos fagyok miatt. 

 

Akár -20 fokos kemény fagyok miatt van érvényben másodfokú riasztás több járásban. Forrás: SHMU.sk

 

A többi járásban sem lehet hátradőlni. Az ország nyugati harmadában jegesedés, csúszós utak és ónoseső miatt van sárgariasztás szombaton estére vonatkozóan. A középső harmadban (érintett a Nagykürtösi, Losonci, Rimaszombati, Nagyrőcei és Rozsnyói járás is) havazás miatt adtak ki figyelmeztetést, mert 10-17 centiméternyi friss hó is hullhat az éjjel. Hóátfúvásokra az ország nyugati felének legészakibb vonalán, valamint a középső és keleti országrészekben kell számítani, lényegében a Losonci járásról egészen a Nagymihályi járásig.

 hirdetes_810x300  

 

Elsőfokú figyelmeztetés szombatról vasárnapra virradóra Hóátfúvások miatt. Forrás: SHMU.sk

 

Elsőfokú figyelmeztetés csúszós utak, jegesedés és ónos eső miatt. Forrás: SHMU.sk

 

Elsőfokú meteorológiai figyelmeztetés havazás miatt, akár 17 centiméternyi jóra is számítani lehet magyarlakta járásokban. Forrás: SHMU.sk

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!