Nyitókép: SITA

 

A nyilvánosság számára is közzétették Szlovákia legnagyobb légi felvételeket tartalmazó adatbázisát, amely uniós források támogatásával jött létre.

 

Szlovákia légi csapata az egész országot lefényképezte madártávlatból, így szinte az összes település rendelkezik légi felvételekkel. A nem hagyományos perspektívából készített fényképek Szlovákia összes régiójáról egy mozaikkönyvet alkotnak, amely a www.aero-photo.com weboldalon tekinthető meg.

 

 hirdetes_810x300  

A légi fényképek adatbázisa több százezer légi felvételt tartalmaz, amely lehetőséget biztosít az érdeklődőnek nem mindennapi szemszögből megpillantani az ország ismert helyeit. A fényképek a nyilvánosság számára is szabadon elérhetőek.

 

„Elég ellátogatni a weboldalra, kiválasztani a kerületet, járást és azt a települést, amelyről légi felvételeket szeretnénk nézegetni, illetve továbbküldeni. Ezután elég kiválasztani az általunk legszebbnek ítélt fényképet“

 

– mondta Milan Paprčka pilóta, fotós, aki azt is hozzátette, hogy a repülőgépeiken dolgozó személyzet több mint 13 év alatt csaknem egymillió felvételt készített.

 

„Kár lett volna, ha ezek a fotók csak nálunk, a kiadóban lettek volna elérhetőek, hiszen azért jöttek létre, hogy egyedi látványt nyújtsanak az országról, és Szlovákiát népszerűsítsék. Ezért úgy döntöttünk, hogy sok fotót a nyilvánosság számára is elérhetővé teszünk. Már régóta tervezgettem, most pedig az uniós források is segítettek benne“

 

– tette hozzá Paprčka.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.