Nyitókép forrása: Photo by Sandra Seitamaa on Unsplash

 

Hétfőtől megnyithatnak az éttermek, de OTP rezsim helyett csak OP-rezsimben üzemelhetnek. Tehát akinek csak negatív tesztje van, azt nem engedhetik be. A beoltottakat és a fertőzésen az elmúlt, legfeljebb 180 napon belül átesetteket ellenben kiszolgálhatják.

 

Mától így gyakorlatilag az ország összes étterme megnyithatott helyszíni fogyasztás lehetőségével. Persze, van még pár szabály, amelyet a fenntartóknak be kell tartaniuk. A helykapacitás  legfeljebb 50 százalékáig szabad beengedni a vendégeket, az asztalok között legalább két méteres távolságnak kell lennie, egy asztalnál pedig négyen ülhetnek legtöbben – ennél többen csak akkor lehetnek egy helyen, ha egy háztartásban élnek. Az ételek és italok fogyasztása kizárólag ülőhelyeken engedélyezett. A kapacitás 50 százalékáig terjedő korlátozás nem érvényes az üzemi konyhákra, az iskolai és hasonló étkezdékre.

 

Az „Alap” (Základ) rezsimre is lehetősége van az éttermeknek, ám úgy csak elvitelre adhatnak ételt és italt a vendégeknek ételkiadás formájában.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!