Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Djokovics elbukta a fellebbezést, kitoloncolják

Nem indulhat a hétfőn kezdődő Australian Openen

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Mark Baker

 

Miután pénteken másodjára is megvonták Novak Djokovics szerb teniszező ausztráliai vízumát, szombaton átszállították a menekülteknek fenntartott szállodába, ügyvédje pedig fellebbezett. A bíróság már vasárnapra döntést ígért, amit 11 órás tárgyalás után meg is hozott – Djokovics kárára.

 

A háromtagú szenátus egyhangúan helybenhagyta Djokovics vízummegvonását, ami egyúttal azt is jelenti, hogy három évre kitiltják Ausztráliából.

 

A főbíró a sajtónak elmondta, hogy az ítélet nem azzal kapcsolatban született, hogy Djokovicsnak joga volt-e belépni Ausztráliába december 16-i pozitív koronavírus-tesztje után, hanem hogy a későbbi vízummegvonás jogszerű volt-e. A döntés értelmében jogszerű volt.

 

Djokovics a múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a reptéren feltartóztatták, és visszavonták belépési engdélyét, sőt átszállították egy migránsoknak fenntartott szállodába. Rákövetkező hétfőn a bíróság visszaadta vízumát. A sportoló azonban korábban elég markáns oltásellenes nézeteket hangoztatott, ami miatt érkezése hatalmas közfelháborodást keltett Ausztráliában.

 

A mostani döntés értelmében Djokovics elvesztette az esélyt, hogy megvédje Australian Open címét, és megnyerje a rekordot jelentő 21. Grand Slam-bajnokságot.

 

Körkép.sk, BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket