Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Hatásos a monoklonális antitest-terápia az Omikron ellen?

A cseheknél sok jót nem ígérnek az eredmények

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Az Egészségügyi Minisztérium elemzés alá vette az antivirális monoklonális antitest-terápia alkalmazását tekintettel az Omikron-variáns szlovákiai térhódítására. Az Omikron dominánssá válása miatt a szaktárca figyeli a trendeket és a koronavírus-fertőzöttek kezelését, amelyhez állítólag megfelelő mennyiségű antivirális szert szereztek be.

 

“A kérdés most a monoklonális antitestek előírása és alkalmazása az Omikron-variánssal kapcsolatban, ez az összefüggés ugyanis még belső szakmai viták és vizsgálatok tárgya”

 

fogalmazott Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője.

 

Csehországban számos szakorvosi közösség arra hívta fel a figyelmet, hogy az elérhető monklonális antitestek nem bizonyultak hatásosnak az Omikron ellen. Ugyanilyen antitesteket alkalmaznak a kezelésnél Szlovákiában.

 

A közös nyilatkozatban a szakorvosok azt állítják:

 

“A Csehországban elérhető monoklonáris antitestek (bamlanivimab, etesevimab, casirivimab, imdevimab, regdanvimab, vagy ezek kombinációja) nem mutat semlegesítő hatást az Omikron variánssal szemben”

 

fogalmaztak. Szerintük, tekintettel az Omikron terjedésére, csak azok a COVID-betegek kapjanak monoklonális antitest-terápiát, akik igazoltan a Delta-variánst kapták el.

 

“Az az Omikron-fertőzött személy, akinek esetében monklonális antitest-terápiát alkalmaznának, kapjon antivirális szereket a betegségre”

 

közölték.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket