Nyitókép: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

A Szövetség-Aliancia MKP platformjának több politikusa is meghívót kapott ma a budapesti Várkert Bazárba Orbán Viktor évértékelő beszédére.

 

A Fidesz elnöke, egyben Magyarország miniszterelnöke ezen kijelentette, hogy megkezdődött az 50 nap múlva sorra kerülő parlamenti választások előtti kampány.

 

Orbán Viktor évet értékelt: Ez a választás arról szól, hogy Gyurcsány és Bajnai szeretnének visszatérni

 hirdetes_300x300  

 

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a külhoni magyar pártelnökökkel készült közös fotón szerepel. Egy a nemzet – olvasható a felvételhez fűzve Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár bejegyszésében a közösségi oldalán.

 

Kép forrása: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

A felvétel tanúsága szerint Kelemen Hunor, Pásztor István, Dr. Brenzovics László, Forró Krisztián, Jankovics Róbert, Horváth Ferenc látható s külhoni magyar pártok elnökeiként a képen, mégpedig a
RMDSZ, Vajdasági Magyar Szövetség – VMSZ, KMKSZ – Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a Szövetség-Aliancia, HMDK- Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége – DZMH, Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség képviseletében.

 

Kép forrása: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő és öltöny
Kép forrása: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek és belső tér
Kép forrása: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, ülő emberek és belső tér
Kép forrása: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és álló emberek
Kép: Forró Krisztián Fb-oldala

 

Még beszédesebb az alábbi kép, ahol több MKP-s politikus is látható, köztük Forró Krisztián, Berényi József, Bárdos Gyula, vagy éppen Duray Miklós Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és a külhoni pártok elnökeivel. Ellenben egyetlen Összefogás vagy Most-Híd platformhoz tartozó politikus sem.

 

Az Összefogás és a Most-Híd nem mindenben követi az MKP-t

 

Mint ismert, az elmúlt időszakban úgy Mózes Szabolcs (Összefogás), mint Solymos László (Most-Híd) egyöntetűen elhatárolódtak a Fidesz-KDNP egyértelmű támogatásától az áprilisi parlamenti választások előtt. Orbán Viktor és a Fidesz mellett először és a leghatározottabban Gyimesi György (OĽaNO) állt ki, majd néhány nappal később az addig középre helyezkedő MKP platform retorikája is megváltozott, és azóta ők is egyértelműen a jelenlegi magyar kormány melletti kiállást hangoztatják. Az Összefogás és a Most-Híd platformok elnökei ellenben nem így nyilatkoztak.

 

Az MKP a Várkert Bazárban, Mózes és Solymos legalább billboardon

 

Mózes Szabolcs  (Összefogás) és Solymos László azonban legalább az óriásplakátaikkal vigasztalódhatnak. Arcképeik időközben már megjelentek az országban az első billboardokon. A sors fintosa, hogy más szlogennel, mint pártelnökük, Forró Krisztián.

 

Csak nem kicsinyes üzenetet jelent a Mindenki számít szlogen? Solymos és Mózes billboardjai néhány nappal Forró Krisztián óriásplakátjai után jelentek meg. A pártelnök az Egységben a Szövetség szlogent használja. Kép forrása: Körkép.sk

 

Mózes és Forró szlogenje eltér attól, mint amit korábban Forró Krisztián választott.  Üzenet? Kép forrása: Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.