Nyitókép: Vága/Körkép.sk

 

Vága Község Önkormányzata a lakosokkal karöltve évekkel ezelőtt megkezdte a helyi római katolikus templom felújítását. A munkálatokra nagy szükség volt, hiszen az elégtelen fűtés, a maguktól szellőző ablakok, a nedvesség, a penész megtette a hatását.  2018-ban alávágták az épületet, hogy izolálni tudják azt. Ezt 2020-ban az ablakok modernizációja, majd a festett ablakok behelyezése követte.

 

Pillanatkép karácsonyról.

 

 

Kubica Adrián polgármester megkérdezésünkre összefoglalta, hogy a munka 2021-ben sem állt meg. Következett az épület belseje javítása, a talajfűtés, csempézés elvégzése, a vakolat felújítása, a villany korszerűsítése.

 hirdetes_300x300  

 

„Ezt követte a festés. A szín a templomhoz méltó módon lett kiválasztva.”

 

Freskók – felújítás alatt vannak.

 

Megtudtuk, hogy az épületben lévő freskók közül még nem lett mind átfestve, ám a javításokkal már végeztek. A felújítási munkálatokat támogatásból finanszírozták. Egyrészt a község, másrészt az egyház, illetve a magyarországi kormány és a hívek is nagyban hozzájárultak a modernizációhoz.

 

„Öröm számomra amikor látom, hogy a hívek mennek a templomba, ahol megnyugvást találnak”

 

– fogalmazott a településvezető. Hozzátette,hogy a felújításra nem kerülhetett volna sor a támogatók és a hívek összefogása nélkül, amiért nagyon hálás nekik.

 

„Ez a közös sikerünk! Sose feledjük, az ima mindenkor segít”

 

– zárta.

 

A vágai templom felújítása körül a közeljövőben a külső rész kerül sorra, ami egyúttal teljes festést is jelent.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.