Nyitókép forrása: SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP

 

A közösségi hálót, főleg a Twittert ellepték az ukrán határ mellett felsorakozó orosz páncélos harcijárművekről szóló videófelvételek. A helyzet egyáltalán nem megnyugtató, néhány területek a járművek elhelyezkedéséből arra következtetnek, hogy azok már harckészültségben vannak.

 

Mióta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este bejelentette, hogy elismeri a két szakadár kelet-ukrajnai régiót különálló államnak, és néhány órával később orosz reguláris hadsereg jelent meg ezeken a területeken, mindenki azt számolja, mikor eszkalálódik a helyzet.

 

A közösségi felvételek látottak azt támasztják alá, hogy az oroszok haderőnek esze ágában sincs enyhíteni Ukrajnára gyakorolt szorításán. Az invázió esélye minden nappal nő.

 

 hirdetes_300x300  

A fehérorosz-ukrán határ vidékéről kiszivárgott felvételeken orosz harckocsik, önjáró lövegek, gyalogsági páncélos szállító járművek láthatók.

 

Az alábbi felvétel állítólag 10 kilométerre készült az ukrán határtól Belaruszban:

 

 

A határtól 8 kilométerre T-72-es tankok jelentek meg:

 

 

Az ukrán határ közvetlen közelségében pedig:

 

 

A határtól távolabb, nagyjából 80 kilométerre katonai helikopterek állomásoznak:

 

 

Az ukrán határnál összevont harcijárműveken egyes felvételek tanúsága szerint különös jelzések láthatók. Némelyiken keretbe rajzolt Z betűt látni, máskor nagy O betű, illetve háromszöget. Valószínű, hogy a páncélos egységeket az adott műveleti térség alapján jelölték meg.

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!