Ilona
  • HUF: 403.72
  • USD: 1.02
  • 24 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Merkel is megszólalt: Meg kell állítani Putyint

Először szólalt meg nyilvánosan tavaly decemberi visszavonulása óta.

Nyitókép: DPA/Michael Kappeler

 

Meg kell állítani Oroszország és elnöke, Vlagyimir Putyin Ukrajna elleni háborúját, amely semmivel sem igazolható és éles választóvonal Európa történelmében – közölte Angela Merkel volt német kancellár pénteken.

 

Angela Merkel kiemelte, hogy a lehető leghatározottabban elítéli a nemzetközi jog súlyos megsértését jelentő támadást.

 

“Gondolataim és szolidaritásom az ukrán néppel és a Zelenszkij elnök vezette kormánnyal vannak ezekben a szörnyű órákban és napokban.”

 

-írta. Hozzátette, hogy teljes mértékben támogatja az utódja, Olaf Scholz kormányának az Európai Unióval, az Egyesült Államokkal, a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport többi tagjával, a NATO-val és az ENSZ-szel együtt tett erőfeszítéseit, amelyek célja, hogy a lehető leggyorsabban véget vessenek “Oroszország és Putyin elnök agressziójának”.

 

A támadás Ukrajna egésze, egy független ország területi épsége és szuverenitása ellen irányul, és ez nem csupán a nemzetközi jog “égbekiáltó megsértése”, hanem “mély törés a hidegháború utáni európai történelemben” – írta német hírportálokon idézett közleményében Angela Merkel, aki először szólalt meg nyilvánosan tavaly decemberi visszavonulása óta.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2022. feb. 27. 10:16

Téged és a többi kihasználokat kell meg állítani te vén banya, volt rá 30 éve te és a nyugati baromjaitok b@sztak mindenre csak kizsakmanyoltatok keletieket! Zelenskyj meg egy bohóc a többi melet a ti bohócotok jól ki babraltatok ukrajnaval csőbe húztátok

    Petike
    2022. feb. 27. 16:44

    senki sem húzta csodbe Ukrajnát Zelenszkij egy hos aki népét az orosz agresszio ellen vezeti és idáig úgy néz ki hogy sikeresen védekezik az ukrán hadsereg.Súlyos károkat okoznak az oroszoknak idáig egyetlen egy várost sem vettek be a ruszkik.Kitartást ukrán barátaim.A segitseg kozeledik.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket