Nyitókép: AP Photo/Czarek Sokolowski

 

Az Ukrajnában zajló orosz agresszió miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

 

Hogyan lehet segíteni az ukránoknak? A SME összegyűjtötte azoknak a szervezeteknek a listáját, amelyeken keresztül anyagi, pénzügyi vagy önkéntes támogatás lehet nyújtani a hazájukból menekülő ukránoknak.

 

 hirdetes_810x300  
  • Človek v ohrození (Ember veszélyben) – az összegyűjtött pénzből ivóvizet, ételt, pszichoszociális támogatást és szálláshelyet biztosítanak, továbbá azokat a humanitárius szükségleteket fedezik, amelyekre az otthonukat elhagyó embereknek szükségük van.

 

  • Nadácia Integra (Integra Alapítvány) – az adományával azokat az óvintézkedéseket támogatja, amelyek szükség helyzetén közvetlenül hasznára vannak a menekülő embereknek Ukrajnában vagy a szomszédos országokban, elsősorban Lengyelországban és Szlovákiában.

 

  • Slovenská katolícka charita (Szlovák Katolikus Karitász) – az adományokból származó összeget azoknak az embereknek a megsegítésére fogják felhasználni, akik a háborús térségben tartózkodnak. Az adományokból ételt, szállást és alapszükségleteket fognak biztosítani.

 

  • Sme spolu – UkraineSlovakiaSOS (Együtt vagyunk – UkraineSlovakiaSOS) – a szervezetnek azonnali szüksége van egészségügyi ellátmány, hálózsákok és higiéniai termékek beszerzésére a háborús áldozatok számára.

 

  • Úsmev ako dar (Mosoly mint ajándék) – az összegyűjtött pénzt azon családok energiaszámláinak, gyógyszereinek, egészségügyi segédeszközeinek és orvosi beavatkozásainak finanszírozására fogják felhasználni, akik a háborús veszély miatt Kelet-Ukrajnából Ungvárra menekültek.

 

  • Magna – a Magna Szervezet már régóta az ukrajnai egészségügyi ellátás terén nyújt támogatást, ahol jelenleg is gyógyszerkészlettel és egészségügyi ellátmánnyal rendelkezik.

 

  • UNICEF – az adományokat gyerekek és családok megsegítésére fogják felhasználni, konkrétan az alapvető szükségleteik bebiztosítására: étel és gyógyszerek beszerzése, szálláshely biztosítása, tiszta vízhez való hozzáférés és pszichoszociális segítség.

 

  • Kto pomôže Ukrajine (Ki segít Ukrajnának) – a felszólítás több szlovákiai civil szervezet együttműködésével jött létre. A bejövő pénzből elsősorban ivóvizet, élelmiszert és higiéniai csomagot, valamint jogi és pszichológiai tanácsadást biztosítanak.

 

  • Ukrajinský červený kríž (Ukrán Vöröskereszt) – az adományoknak köszönhetően azokon a helyeken fognak elsősegélyt nyújtani, ahol korlátozott az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés, továbbá az összes rászorulónak humanitárius segítséget nyújtanak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.