Nyitókép: a Bella Étterem facebook-oldala

 

A komáromi Bella Étterem két nappal az orosz-ukrán háború kitörését követően felhívással fordult a közösségi hálón a nyilvánossághoz, mely szerint gyűjtést szerveznek az ukrán menekültek részére. A felhívás szövege a következőképpen szólt:

 

„Kedves Partnereink, Barátaink!

Nagykaposi barátunktól kaptunk üzenetet, mely szerint menedékjogot biztosítanak Ukrajna népének. Úgy döntöttünk, hogy mi is segítünk a bajba jutottakon. Ha Te szintén úgy gondolod, hogy segítesz, a Bella Étterembe behozhatod adományodat.
Szükségük van matracokra, takarókra, párnákra, pelenkára, wc-papírra, nedves törlőkendőkre, tisztálkodási eszközökre, tisztítószerekre, tartós élelmiszerekre.
Az első autó az esti órákban indul el …”

 

 hirdetes_810x300  

A lelkes csapat jószándéka valóra vált, a gyűjtés azonnal beindult, és a Bella Étterem közössége másnap reggel az első szállítmánnyal már a keleti határszélre, Kaposkelecsénybe érkezett. Itt a községházán már várták őket. 

 

Mint azt a Bella Étterem vezetőségétől megtudtuk, a gyűjtés első pillanatától számítva már öt alkalommal fordultak meg az ukrán határ mentén húzódó településeken. Kaposkelecsény mellett útba ejtették Lakárd községet is, ahol a tűzoltói szertárhoz érkeztek az adományokkal.

 

A legutóbbi segély-szállítmánnyal két napja indultak el, célirányosan Kisgéresbe és Nagyszelmencre. A tettre kész elszánt csapat minden alkalommal magával viszi Komárom városának piros – sárga – zöld zászlaját.
A gyűjtés a komáromi Bella Éteremben tovább folytatódik, minden jószándékú ember segítségét, adakozását örömmel fogadják.  

 

A vendéglátó egység vezetőségétől (akik a névtelenséget kérik) azt is megtudtuk, hogy az étteremhez tartozó panziójukban ukrán menekülteket szállásoltak el, három anyukát három kisgyermekkel és egy nagymamával.

 

 

Minden tisztelet a segítőkész embereknek, akik szívükön viselik a kegyetlen sorsra jutott háborús menekültek megsegítését. 

 

Aki segít a bajba jutottakon, mind a krisztusi úton jár, ha ezt maga nem is tudatosítja, vagy nem is vallja. Így szól az ide illő rész Máté evangéliumának 25. fejezetében:

 


35Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. 36Nem volt ruhám, és felruháztatok. 

 

 

Köszönet a segítőknek!

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.