Nyitókép: Patrick Pleul/Pool via AP

 

A Forbes magazin éves rangsora szerint Elon Musk, a Tesla vezére lett a világ leggazdagabb embere 219 milliárd dolláros vagyonával.

 

Musk az Amazon alapítóját, a 171 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Jeff Bezost taszította le a trónról, aki négy éven keresztül szerepelt a Forbes-ranglista élén.

 

A csehek közül idén a legmagasabb, 104. helyet Renáta Kellnerová és családja foglalhatta el 16,9 milliárd dolláros vagyonával.

 hirdetes_300x300  

 

A leggazdagabb szlovák Ivan Chrenko, a HB Reavis tulajdonosa, aki 1,7 milliárd dolláros vagyonával a 1 729. helyet szerezte meg.

 

Az idei ranglistára a koronavírus-járvány mellett az ukrajnai orosz invázió, valamint a lassú piaci növekedés is befolyással volt.

 

A ranglistán idén 2 668 milliárdos szerepel, azaz 87-tel kevesebb, mint tavaly. A leggazdagabbak összesen 12,7 billió dollár vagyonnal rendelkeznek, ami 400 milliárd dollárral kevesebb, mint tavaly.

 

Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója és a miatta bevezetett szankciók következtében 34 orosz milliárdossal kevesebb szerepel a listán.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.