Naď a Patriot és az S-300-as összehasonlításáról: Fico, Pellegrini és Blaha érvei meztelenre lettek vetkőztetve - Körkép.sk
Mindennapjaink

Naď a Patriot és az S-300-as összehasonlításáról: Fico, Pellegrini és Blaha érvei meztelenre lettek vetkőztetve

Míg a Patriotok a nap 24 órájában védelmet nyújtanak, addig az S-300 azt sem észlelte volna, ha rakéta érkezik

Nyitókép: RTVS (reprofoto)

 

Frissítve: 13.30 A közmédia 5 perc múlva 12 című műsorának vendége volt Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter, aki az S-300-as  és a Patriot légvédelmi rendszer cseréjét magyarázta el a műsorban.

 

“Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy egyetlen Patriot elem nem lenne egyenértékű azzal, amit az S-300 eddig nyújtott a számunkra. Katonai szakértőink meztelenre vetkőztették Robert Fico és Peter Pellegrini ezzel kapcsolatos állításait, akik azt sem tudják hogy mit beszélnek“

 

– fogalmazott Naď.

 

A két légvédelmi rendszer működésének és képességeinek összehasonlítását ITT mutattuk be cikkünkben a Körképen.

 

Összehasonlították az S-300 és a Patriot légvédelmi rendszer működését – Íme

 

Naď elmondta, hogy egyetlen eleme a nálunk levő legmodernebb Patriot rendszernek is sokkal jobb védelmet nyújt, mint az S-300, mely még a nyolcvanas évek végéről származik. Hozzátette, hogy ez az S-300 nem teljesíti a katonai védelmi elvárásokat, ráadásul kockázatot is jelentett Szlovákia számára, hiszen karbantartását a háborús agresszor Oroszország végzi.

 

Szlovákiába összesen négy elem érkezik, amivel az egész ország légtere le lesz fedve. Ez szintén jóval komolyabb védelmet jelent az országnak, mint amit az S-300-as nyújtott.

 

Naď ráadásul azt is elmondta, hogy Fico és Pellegrini elhallgatta, hogy az ő kormányzati idejük alatt az S-300-as légvédelmi rendszer csak rozsdásodott, nem volt megfelelően karbantartva, mi több, BE SEM VOLT KAPCSOLVA A RENDSZERBE.

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter. Kép forrása: reprofoto, RTVS

 

Ez azt jelenti, hogy a Patriotok a nap 24 órájában védelmet nyújtanak, míg az S-300 azt sem észlelte volna, ha tegyük fel rakétatámadás indul Szlovákia ellen.

 

„A Patriot korlátlan időre, ingyen érkezett. A muníciót, a fenntartását, a működtetését a szövetségeseink biztosítják. Négyszeres hatékonyságú annak, ami eddig volt a birtokunkban”

 

– nyomatékosította Naď.

 

A kérdésre, hogy míg az S-300 Szlovákiáé volt, a Patriotot pedig béreljük, Naď azt mondta, hogy írásos garanciát kaptunk a nyugati NATO szövetségeseinktől, hogy Szlovákia nemzetbiztonsági igényeihez mérten addig marad itt az egész rendszer, amíg Szlovákia szeretné.

 

„Ha azt mondjuk, hogy veszélyeztetve érezzük magunkat és szükségünk van a rendszerre, akkor itt marad”

 

– tette hozzá.

 

Elhangzott az is, hogy Szlovákiába eddig 5 milliárd euró értékben érkezett olyan hadászati technika, melyért az ország egyetlen eurót sem fizetett. Mégpedig ingyen és korlátlan időre.

 

„Én megértem, hogy Fico, Pellegrini, Blaha nem hisz a NATO-nak, de ettől még ez így van. Az S-300 nem volt kellőképpen működőképes, nem volt bekapcsolva sem. A Patriot rá van kapcsolva az Awacs repülőgépekre, a drónokra, és bármi közeledne, azonnal reagál. Az S-300, ha rakétatámadás érkezne, azt sem tudnák, hogy ilyen rakéta a levegőben van. Ráadásul 2 éven belül ki kellett volna selejtezni az egész rendszert”

 

– zárta Naď.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Goofy
2022. ápr. 10. 13:18

Ez az ahogy a szlovák politikusok segítenek véget vetni a háborúnak?

Petike
2022. ápr. 10. 14:33

a kockafeju Fico és Pelle szerint 1 S 300as jobban megvédi Szlovákiát mint 4 Patriot.Ezt gondolom hogy még egy alsotanfolyamos diák sem veszi be mert az is tudja hogy 4 tobb 1nél és 4 szer 90 tobb mint 1 szer 75.

Gabor
2022. ápr. 10. 16:51

A kopasz jól áttvagta az ukrán testvéreket ,odaajándékozta a müködésképtelen ,évek óta be sem kapcsolt (ő mondta !) védelmi rakétarendszert tehát lényegében rosszvas hulladékot vitt , és még büszke is rá ,a romlott liberális világ pedig még tapsol is ! Emberek ébresztő !

    Petike
    2022. ápr. 11. 20:59

    az ukránok viszont értenek hozzá

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket