Nyitókép: Ebay.de/Körkép.sk (Screenshot)

 

Komoly eladási sikereket ér el az az ukrán hadibélyeg, amelyet az Ukrán Posta adott ki a „Moszkva” orosz cirkálót melegebb éghajlatra elküldő ukrán katonák tiszteletére.

 

Az ebay internetes eladási platformon hat darab bélyegért csaknem 200 eurót is elkérnek. Ez az áremelkedés annak tudható be, hogy az említett orosz hadihajó pár napja hullámsírba merült, ami megnövelte a bélyeg értékét.

 

Ebay.de/Körkép.sk (Screenshot)

 

 hirdetes_300x300  

Február végén, az orosz-ukrán háború első napjaiban a „Moszkva” orosz cirkáló megadásra szólította fel a Fekete-tenger egyik apró szigetének (ún. Kígyósziget) ukrán védőit. Az ukrán katonák (állítólag egy Roman Hribov névre hallgató tengerészgyalogos) rádióadáson mindössze annyit feleltek: „Orosz hadihajó, b…..j meg!”. Az ukrán oldal később azt állította, hogy a védők Ukrajna dicsőségéért haltak hősi halált, ám utólag kiderült, hogy mindenki életben van.

 

Az Ukrán Posta március elején hirdetett pályázatot a jelenet megörökítésére – a zsűri tetszését Borisz Groh grafikus műve nyerte el. Groh rajzának előterében egy ukrán katona áll háttal a szemlélőnek, jobb kézfejét félreérthetetlen pózba helyezve. A kép hátterében az azóta elsüllyedt ”Moszkva” látható.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!