Nyitókép forrása: Budapest, 2022. május 2. Áder János köztársasági elnök (k) az Országgyűlés alakuló ülésén a Parlamentben 2022. május 2-án. A patkóban Turi-Kovács Béla, az új összetételű parlament legidősebb tagja, korelnök, fideszes képviselő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j). MTI/Illyés Tibor

 

Letették esküjüket az áprilisi parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők hétfőn, ezzel megalakult az új parlament, a 2018-ban alakult kormány megbízatása pedig megszűnt, ügyvezetőként folytatja munkáját.

 

A képviselők a történelmi zászlók előtt tettek esküt.

 

Az ezt megelőző mandátumvizsgálat során valamennyi megbízólevelet szabályszerűnek találták, így a parlament igazolta a képviselők és a nemzetiségi szószólók mandátumát.

 

 hirdetes_810x300  
Budapest, 2022. május 2.
Áder János köztársasági elnök (k) az Országgyûlés alakuló ülésén a Parlamentben 2022. május 2-án. A patkóban Turi-Kovács Béla, az új összetételû parlament legidõsebb tagja, korelnök, fideszes képviselõ, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j).
MTI/Illyés Tibor

 

Budapest, 2022. május 2.
A Himnuszt éneklik az Országgyûlés alakuló ülésén a Parlamentben 2022. május 2-án.
MTI/Illyés Tibor

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.