Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Klus: Mától nincs szükség covid-igazolványa, ha Ausztriába megyünk

Így már négy szomszédos országba teljesen szabad és kötetlen az átjárás

Nyitókép: Facebook.com/Martin Klus

 

“Jó hír rögtön a hét elején. Mától az Ausztriába való belépéskor nincs szükség az ún. covid-útlevelekre. Megszűnnek az intézkedések a határokon” – jelentette be közösségi oldalán Martin Klus (SaS) szlovák külügyi államtitkár hétfőn.

 

Az államtitkár közlése szerint május 16-tól Ausztria többé nem kér az országba való belépéskor a szlovák állampolgároktól negatív koronavírus-tesztet, oltási igazolást, vagy a fertőzésen való átesettséget bizonyító igazolást. Így minden korlátozás megszűnik az Ausztriába való belépéshez.

 

“Ausztria ezzel csatlakozott három másik szomszédunkhoz – Magyarországhoz, Csehországhoz és Lengyelországhoz – akik már korábban törölték a járgyányügyi szabályokat a belépéshez. A Csehországba, Lengyelországba és Magyarországra való belépéshez sincs szükség már semmilyen járványügyi feltétel teljesítésére”

 

fogalmazott Klus azzal, hogy a közelgő üdülési szezon miatt érdemes minden részletet a hranice.mzv.sk oldalon megnézni, ahol külön részletezik az egyes országok hatályban lévő intézkedéseit.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket