Nyitókép: Facebook/Slovenská pošta

 

A Szlovák Posta újabb csalásra hívta fel a figyelmet, amely arra ösztönzi az embereket, hogy szimbolikus 2 euróért vegyenek egy véletlenszerűen kiválasztott, még kézbesítetlen küldeményt. A csalók úgy tesznek, mintha az így összegyűjtött pénzt humanitárius segítségnyújtásra fordítaná a posta. Azonban ebben az esetben is csalásról van szó, melynek célja a bankkártyákkal vagy bankszámlákkal kapcsolatos információk megszerzése. Ezért a Szlovák Posta ismét arra kéri a polgárokat, hogy legyenek elővigyázatosak, és ne adjanak meg olyan adatokat a bankkártyájukkal vagy a bankszámlájukkal kapcsolatban, amelyekkel visszaélhetnek – tájékoztatott Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője.

 

A szóvivő kifejtette, hogy azokat a küldeményeket, amelyeket nem sikerül kézbesíteni, a törvényi előírásoknak megfelelően a nagyszombati postai központban tárolják. A kézbesíthetetlen küldeményeken vagy nem tüntették fel helyesen a címet, vagy a címzett egyéb okok miatt nem vette át a küldeményt a postán az átvételi határidőn belül.

 

A Szlovák Posta már több mint 30 különböző típusú csaló e-mailt regisztrált, amelyek „úgy néznek ki”, mintha a posta küldte volna őket. A Szlovák Posta emlékeztet arra, hogy az illeték megfizetését soha nem kéri e-mailben vagy SMS-ben, és nem is közvetít semmilyen fizetést. Az ügyfél a küldeményért az áru megrendelésekor, a küldemény postán történő átvételekor, a futárnak vagy a Csomagdobozban (BalíkoBox) fizet.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!