Mária
  • HUF: 392.36
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Üzenetben figyelmezteti felhasználóit a majomhimlőre egy meleg társkereső applikáció

A Grindr azt kérte felhasználóitól, hogy ha észlelik magukon a tüneteket, forduljanak az egészségügyi hatóságokhoz

Nyitókép: pixabay.com

 

A Grindr nevű, homoszexuálisoknak készült telefonos társkereső alkalmazás olyan üzeneteket küldött európai felhasználóinak, amelyekben a majomhimlőre figyelmezteti őket. A jelenlegi járvány kitörését az egészségügyi szakértők néhány, a kontinensen zajló LMBTQ-eseményhez kötik – adta hírül a Telegraph nyomán a Demokrata.

 

A figyelemfelhívó üzenetben részletezik a betegség néhány jelét és tünetét, valamint azt, hogy a betegség személyközi érintkezéssel, valamint a fertőzött személy „ruhájának, ágyneműjének vagy szexuális játékszereinek” megérintésével is terjedhet. A cég most állítólag hasonló üzenetet készít amerikai felhasználói számára is.

 

A The Telegraph beszámolója szerint

az új járvány kitörésekor a vírussal fertőzöttek „jelentős része olyan férfiak közül került ki, akik más férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot.”

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a jelentések szerint a járvány kitörését két – belgiumi és spanyolországi – bulin történt, „kockázatos szexuális viselkedéssel” hozza összefüggésbe – fogalmazott a portál.

 

A brit hatóságok jelenleg az ismert esetekkel kapcsolatos kontaktkutatást végzik, a betegség ellen pedig oltóanyag áll rendelkezésre azok számára, akiknél még nem jelentkeznek a tünetek; ezek kialakulása azonban akár három hétig is eltarthat – ismertette a Telegraph.

 

mandiner.hu

Megosztás:
Címkék: LMBTQ majomhimlő

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket