Nyitókép: Körkép.sk

 

Német találékonysággal küzdenek a háború okozta hiányok mérséklésére: a rendszeres mosakodásról lemondtak, a szobáikat jóval alacsonyabb hőfokra fűtik, a ruhákat mosás helyett szellőztetik, de vajon miként pótolják az étolajat egy olyan országban, ahol a zsírt is mellőzik. Nézzük, mennyire igaz, hogy nincs étolaj Németországban…

 

Németországi körút a legnagyobb áruházláncokban:

 

„Pro haushalt / Kunde nur 1 Flasche Öl”: Háztartásonként vagy Vásárlónként csak egy flaska olaj. Ez a táblácska fityegett a németországi Netto áruházlánc üzletének polcán. Nem könnyű ezt betartani egy haushaltnak, sőt kundénak sem, ha – egy flaska olaj sincs.

 hirdetes_300x300  

 

Netto. Kép forrása: Körkép.

 

Mit csinál az ember, ha így jár? – átmegy a másik áruházba, a legnagyobba, ami itt a Kaufland. Na, itt nincs felirat. De olaj sem! Csak a mintegy négy méteres semmi a regálon.

 

Kaufland. Kép forrása: Körkép.sk

 

Ez persze lehetetlen, ilyen az 1950-es évek óta nem fordult elő, ezért irány a Lidl. De ott sincs szerencsénk!

 

Lidl. Kép forrása: Körkép.sk

 

Magyarok lévén azonban, még adjuk fel, jöhet a Penny! Olaj ott sincs, de felirat igen: „Wir haben kein Öl. Wir wissen auch nicht wann es kommt. BITTE NICHT MEHR FRAGEN!” – Nincs olajunk! Azt sem tudjuk, mikor jön. KÉREM, NE KÉRDEZZÉK MEG TÖBBSZÖR!

 

Penny Market. Kép forrása: Körkép.sk

 

BITTE NICHT MEHR FRAGEN!

 

Micskó András

Fotók: Szi-Márton József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.