Nyitókép: MTI/Bugány János (illusztráció)

 

„Eljött a pillanat, amikor muszáj megszerveznünk egy új határvadász-rendszert. Egy határőrséget, amely határvadász-századokból áll. Most ezt a munkát a belügyminiszterre bíztuk rövid határidővel. Ha megbirkózik vele, akkor a Belügyminisztérium keretein belül építjük ki ezt a határvadász-képességet.”

 

– nyilatkozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország” című műsorában. A miniszterelnök szavai szerint nem százával, hanem ezrével kell toborozni a legénységet az új testületbe, összlétszámukat 2000 és 4000 fő közé becsülte.

 

A határvadász- és határvédelmi szolgálatra kiválasztott embereket ki kell képezni. Ez egyrészt fizikai felkészítést jelent, de egyben a jogszabályismeret is szükséges, hiszen a leendő határvadászoknak tudniuk kell, hogy mit lehet tenni és mit nem. Ki kell képezni őket arra, folytatta a kormányfő, hogy civilizált módon tudjuk megvédeni határainkat.

 

Orbán Viktor aláhúzta: a déli határon egyre erőszakosabbak az embercsempészek és az illegális migránsok, s erőszakkal szemben plüssmacikkal és virágcsokrokkal nem lehet védekezni.

 hirdetes_300x300  

 

„Nekünk tehát most néhány ezer jól kiképzett emberre lesz szükségünk a következő hónapokban.”

 

– tette hozzá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.