Nyitókép: AFP/Wojtek Radwanski via Krone

 

Csalódottságát fejezte ki Lengyelország azt követően, hogy a német szövetségi kormányzat elavult és ősrégi páncélosokat ajánlott fel Varsónak az Ukrajnának küldött lengyel harckocsikért cserébe.

 

Szymon Szynkowski vel Sęk külügyi helyettes arról beszélt, hogy a német páncélosok átlagéletkora magasabb mint az átadott lengyel tankoké. A német ajánlatot „elfogadhatatlannak” tartja. Mint mondta, Lengyelország nem érdekelt abban, hogy hadseregét rosszabb, a 60-as évek kondíciói között tartsa. Egyben felrótta a németeknek, hogy csellel kijátszották Lengyelországot.

 

A varsói kormányzat ezért más NATO „partnerek” irányába fordul, akik „valóban hajlandóak” segíteni – ebben az esetben csak és kizárólag az Egyesült Államokról és Nagy-Britanniáról lehet szó.

 hirdetes_810x300  

 

Lengyelország az orosz-ukrán háború kezdete óta olyan odaadással támogatja Ukrajnát mind katonailag mind politikailag (a lengyel-magyar barátságot jegelve), hogy sokszor már alig világos, hogy Varsó vagy Kijev áll-e valójában hadban az oroszokkal.

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.