Nyitókép: Getty Images

 

Az európai repülőterek az idei nyári szezonban soha nem látott nyomás alatt állnak az utasok minden eddiginél nagyobb érdeklődése, a személyzethiány és a légitársaságok járattörlései miatt.

 

Nyomás alatt a londoni repterek

 

A Kiwi.com adatai szerint júliusban a legforgalmasabb repülőterek közé a barcelonai El Prat, a londoni Stansted, a római Leonardo da Vinci-Fiumicino, a lisszaboni Portela és augusztus első hetében a budapesti Liszt Ferenc repülőtér tartozott. A törölt járatokkal leggyakrabban a londoni repülőtereken, valamint az El Prat és az amszterdami Schiphol repülőtereken találkozni.

 hirdetes_810x300  

 

„Jelenleg a legtöbb törölt járatot a londoni Gatwicki repülőtérről jegyeztük fel, de hasonló a helyzet a lutoni és a stanstedi reptéren is“

 

– magyarázta a jelenlegi helyzetet Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyféltapasztalat-igazgatója, hozzátéve, hogy a londoni járatok a tíz leggyakrabban törölt útvonalak közé tartoznak.

 

A budapesti reptéren is nagy a forgalom

 

A budapesti repülőtér jelenleg Európa egyik legforgalmasabb repülőtere a Sziget zenei fesztivál miatt, amelyre Európa minden részéről érkeznek emberek.

 

A leggyakrabban szintén a London–Budapest útvonalon törlik a járatokat, ezt követik a Németországból Londonba tartó járatok. A járattörlés szempontjából a görögországi és spanyolországi úti célok jelentenek biztonságos választást.

 

 „A görög repülőterek jelenleg azok közé tartoznak, ahol a legkevesebb járatot törölték. A Spanyolországba tartó utasok kipróbálhatják például Sevillát, de alternatív megoldás lehet a Kanári-szigetek, konkrétan a Gran Canaria repülőtér vagy Lanzarote szigete, ahol nagyon alacsony a törölt járatok száma”

 

– mondta Řezníček Dočkalová.

 

Az Egyesült Királyságban például a kisebb repülőtereken – Leeds Bradford, East Midlands és Bristol – jobb a helyzet.

 

Nyugodtabb augusztus

 

A rekord júliushoz képest az augusztus nyugodtabb, a Kiwi.com szerint összeurópai és szlovák viszonylatban is alacsonyabb a foglalások száma, és ennek a tendenciának pozitívan kellene hatnia a repülőterek helyzetére és a törölt járatok számára is.

 

Jó tanácsként elmondható, hogy az utasok a lehető legkorábban induló járatokat keressék, és lehetőség szerint kézipoggyásszal utazzanak, ami jelentősen lerövidítheti a várakozási időt a repülőtereken.

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!