Nyitókép: Getty Images

 

Az iskolák idén nyáron rekordszámú tanári állást kínáltak. Júniusban, júliusban és augusztus első felében 2 216 állásajánlatot tettek közzé tanári pozícióra. Tavaly ugyanebben az időszakban kevesebb mint 1800 ajánlat érkezett. A 2018-as évvel összehasonlítva közel 100 százalékkal nőtt a kereslet – derült ki az Edujobs.sk portál elemzéséből, amelyről a Profesia portál számolt be sajtóközleményben.

 

Az összes tanári pozíció iránt megnőtt az érdeklődés

 

A legkeresettebbek a felső tagozatos alapiskolai tanárok, az iskolák két és fél hónap alatt több mint 600 ajánlatot tettek közzé erre a pozícióra. Tavaly csaknem négyszázötven ilyen ajánlat érkezett, vagyis éves szinten 35 százalékkal nőtt a kereslet. A középiskolai tanárok szintén keresettek, közülük 382 főt keresnek az iskolák.

 hirdetes_810x300  

 

Az oktatási intézmények több mint 200 ajánlatot tettek közzé alsó tagozatos alapiskolai és óvodai pedagógusi állások betöltésére is. Emellett 200 nevelőt is keresnek. A portál az összes tanári pozíció iránti érdeklődés növekedését regisztrálta. Az iskolák leggyakrabban angoltanárokat keresnek.

 

A jelentkezők 2020-ban mutatták a legnagyobb érdeklődést a tanári pozíciók iránt

 

Szintén nagy a kereslet a matematika és fizika szakos tanárokra iránt. Az iskolák emellett szlovák nyelv és irodalom, német nyelv, illetve informatika szakos tanárokat is keresnek.

 

Csökken az egy ajánlatra reagáló jelentkezők átlagos száma, idén átlagosan 5,5 pályázó válaszolt egy ajánlatra. 2018 óta ez az első alkalom, hogy hatnál kevesebb jelentkező jelentkezett egy tanári pozícióra. A jelentkezők 2020-ban mutatták a legnagyobb érdeklődést, amikor átlagosan 9,1 jelölt jelentkezett egy ajánlatra.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!