Nyitókép: Oleg Petrasiuk via kyivpost.com

 

Az orosz nyelvnek el kell tűnnie Ukrajna területéről, mert az az ellenség propaganda eszköze – jelentette ki Olekszij Danilov.  A nemzetbiztonsági tanács vezetője azt mondta, hogy az orosz nyelvet egyszer és mindenkorra ki kell űzni Ukrajnából, mert az csak propaganda célokat szolgál és az ellenség, azaz Oroszország agymosásra használja.

 

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára szerint az országban csak az államnyelvnek, valamint az angolnak van létjogosultsága (Körkép.sk: Milyen szép européer megnyilvánulás, bizonyára a napi szinten ukrán zászlónak öltözködő Ursula von der Leyen boldog.)

 

Danilov az oroszokra utalva így fogalmazott:

 hirdetes_300x300  

 

“Nézzék, nekünk semmi nem kell tőlük, hagyjanak bennünket magunkra, húzódjanak vissza a saját mocsarukba és ott brekegjenek a saját orosz nyelvükön.”

 

A Volodimir Zelenszkij államfő mellett működő nemzetbiztonsági testület vezetőjének erős megnyilatkozása bizonyára érzékenyen érinti azt a sok millió ukrán állampolgárt, akik oroszul beszélnek. A Kárpátaljára menekült kelet-ukrajnaiak nagy része is az orosz nyelvet preferálja.

 

Körkép.sk megjegyzése: Nyilvánvalóan a magyar nyelvre is hasonló logikával tekint az ukrán úriember. Érdekes ilyenkor látni az Európai Unió gyomorforgató hallgatását. Szinte borítékolható, hogy ukrán győzelem esetén a kárpátaljai magyarságra nehéz idők várnak.

 

Kiszo.net, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.