Nyitókép: pxhere.com

 

Októberben 4601 fő hunyt el Szlovákiában, ami a negyedik legalacsonyabb szám az utolsó 12 hónap viszonylatában. A statisztikák szerint nőtt a koronavírusos elhalálozások száma, közel 150-en vesztették életüket az elmúlt hónapban a covid miatt.

 

Az összes elhalálozott száma még így is 4,7 százalékkal magasabb mint a 2015–2019-es évek átlaga az adott hónapban, tehát még a koronavírus előtti időszakot alapul véve. A teljes túlhalálozás 5 százalékon volt. A Kassa megyei adatok voltak a legrosszabbak, ahol 13 százalékkal több az elhunytak száma, mint a 2015–2019-es átlag.

 

A statisztikákból az is kiderül, hogy szeptemberhez viszonyítva négy megyében – Besztercebánya, Nagyszombat, Kassa és Eperjes – nőtt a túlhalálozások száma. Ezzel szemben Trencsén, Pozsony és Zsolna megyében kevesebben, Nyitra megyében pedig ugyanannyian haltak meg.

 

 hirdetes_300x300  

Koronavírus következtében októberben 145 elhalálozást tartanak számon országszerte. Hónapközi viszonylatban több mint kétharmados növekedést rögzítettek a covid miatti elhalálozások terén.

 

Októberben a leggyakoribb elhalálozási ok a vérkeringési zavarok okozta megbetegedés volt (47 százalék), a második helyen pedig a daganatos megbetegedések állnak (23 százalék). Ez a két megbetegedés egyébként már hosszú ideje a leggyakoribb halálozási okok közé tartozik.

 

A statisztikák szerint 2020 márciusától 2022 október végéig több mint 21500-an hunytak el bizonyítottan a koronavírus-fertőzés következtében.

 

teraz.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!